Denne artikel er lavet i samarbejde med Brickshare

Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Investering i ejendomme er en fremragende yngleplads for din opsparing, men det er svært at navigere i junglen af muligheder for almindelige mennesker. Den danske online investeringsplatform Brickshare tager dig i hånden og gør det let, for det tager kun fem minutter at oprette sig som bruger, og du behøver ikke mere end 5.000 kroner at investere for. Tidligere var grænsen 750.000 kroner for sådanne investeringer, men her kan du altså nøjes med en brøkdel. Så er du i gang, og ved du hvad, det er så simpelt, at alle kan være med.

Her i artiklen dykker vi dybere ned i fundamentet bag Brickshare, og lad os da bare starte med en video, der skærer det ud i pap.

Du kan også se mere på deres egen hjemmeside ved at klikke her

Danmarks første online investeringsplatform med inspiration fra andelsbevægelsen

Selvom det er en god investering, har du temmeligt sikkert ikke råd til at købe en hel bygning på egen hånd. Til gengæld har du råd til at købe en procentdel af bygningen, og det er her, Brickshare kommer ind i billedet.

I 2019 vandt Brickshare prisen som bedste Nordiske FinTech Startup, og det skyldes det unikke koncept. De deler en bygning op i håndterbare andele, så du køber en bid af helheden og herefter løbende får udbytte af huslejeindtægter og i sidste ende et eventuelt salg af bygningen. Du behøver endda ikke have penge opad lommen fra start, for det er gratis at oprette sig som bruger, og du kan reservere din investering og vente med at betale til projektet er tæt på at lukke – så slipper du for, at dine penge står og fiser husleje af på en andens konto.

Det er smart, og selvom koblingen mellem denne type finansiering og ejendomsinvestering er ny, så er det præcis samme koncept som i 1900 tallet lå til bunds for andelsbevægelsen med andelsmejerierne som et glimrende eksempel. Nu rykker andelsbevægelsen ind i det 21. århundrede, og du er inviteret.

Fordelene ved denne type investering er mange, men den er særdeles fordelagtig i disse tider, hvor bankerne har negative renter og aktiemarkedet er udfordret. Ejendomsinvestering er ikke udsat for samme pres, og kan derfor give et løbende afkast og udbytte. For eksempel er det seneste projekt hos Brickshare budgetteret med et afkast på 8-9% før skat, hvilket da må siges at være en fornem investering.

KOM I GANG HOS BRICKSHARE VED AT TRYKKE HER

Danske Brickshare gør det let for alle at investere i ejendomme

Sådan virker Brickshare

Du behøver slet ikke en fin uddannelse eller tidligere erfaring med investering. Når du først har oprettet dig som bruger hos Brickshare, kan du browse deres investeringsprojekter og sammensætte din portefølje. Herefter kan du læne dig tilbage og tage en slapper, mens et team af professionelle varetager din investering, og du får løbende udbetalt udbytte fra driften af ejendommene.

Modsat andre spillere indenfor denne type investeringer, så er du hos Brickshare en direkte medejer af bygningen. Du er med på holdet ejer altså helt lavpraktisk en portion af byggestenene i ejendommen. Ja, heraf navnet Brickshare.

Ønsker du at trække din investering ud, får du del af en eventuel værdistigning fra ejendommene. Det er altså muligt at sælge sin andel på månedsbasis, så du altid kan trække dine penge ud – præcis som du kender fra aktiehandel.

Ja, det er virkelig enkelt, og hvis du vil holde øje med din investering undervejs, logger du bare ind på din Brickshare-profil, hvor du får det forkromede overblik over det hele.

Det er ejendomsinvestering for alle, hvor du slipper for bøvl og besvær med hverken drift eller administration.

KOM I GANG HOS BRICKSHARE VED AT TRYKKE HER

Danske Brickshare gør det let for alle at investere i ejendomme

Se andre seje sager om: