Denne artikel indeholder sponsorerede links.

Har du dine øjne på et nyt TV, mobil telefon eller måske en rejse som du tænker at låne penge til, så er det en god idé at kende lidt til lån på forhånd. Et lån kan for dig måske være den rette løsning, men derfor er ekstra betænkningstid og baggrundsviden ikke en dårlig ting at have med sig. Der findes rigtigt mange låneudbydere og tilbud derude og det kan godt være forvirrende at finde rundt i.

Skal du låne penge i banken eller ved en låneudbyder online? Mulighederne er rigtigt mange og netop derfor er det en god idé at bruge tid på at sammenligne. Derudover er der mange begreber som er relevante at kende til indenfor lån. Her i guiden kan du finde gode tips og råd, som er værd at tjekke ud inden, at du går ud og låner penge.

Benyt dig af sammenligningstjenester

På grund af det store udbud af lånetjenester og banker, så er det en rigtig god idé at sammenligne flere med hinanden. Dette er naturligvis fordi, at der kan være forskel på lånebeløbets størrelse, renteomkostninger og eventuelle andre gebyrer. For eksempel hos Matchbanker, som er en sammenligningstjeneste for lån, der kan du nemt og hurtigt danne dig et overblik over flere lånemuligheder.

Tjenesten fungerer på mange måder som andre sammenligningstjenester, som du måske kender fra diverse produkter når du skal shoppe online. På matchbanker.dk får du således en liste over flere låneudbydere, hvor du både kan se hvor mange stjerner andre kunder har givet, lånebeløb, løbetid, ÅOP og meget mere.

Hvem er Matchbanker?

Sammenligningstjenesten gør det nemt at finde det lån som reelt passer til de behov man har. Ved hjælp af deres søgefunktion på siden, kan man ud fra ønskede låneløb eller om man vil samle lån, finde et relevant lån. Samlelån som også er en mulighed, er et lån hvor man samler alle sine lån til ét og samme sted. Det kan for nogle være fordelagtigt, for andre giver det ikke mening,

Læs dét med småt

Det kan være fristende at lade være at læse generelle betingelser igennem generelt, men det er dog vigtigt hver gang. Også i forhold til lån. Det er enormt relevant at du forstår, hvor meget et givent lån vil komme til at koste dig, hvor lang tid du skal afvikle det over og at du kender til andre vigtige informationer.

Styr på lånebegreberne

Ved du på forhånd godt, hvad løbetid og ÅOP står for i forhold til lån? ÅOP er en forkortelse af ’Årlige Omkostninger i Procent’ og handler om de samlede årlige udgifter i forhold til et lån. Derudover dækker løbetiden over den periode, hvor du skal afvikle dit lån over.

Lån koster penge

Det er i mange tilfælde ikke bare selve lånet som skal betales tilbage når der lånes penge. Dertil kommer der yderligere renter og muligvis også andre lånegebyrer. Du skal derfor huske at tænke et lån ind som en ny udgift som du også skal have råd til at betale. Det er en ekstra udgift som du også hver måned skal sætte penge til side til.