Rigtig mange unge mennesker går rundt og er i tvivl om, hvad der skal være deres levevej. Det er helt forståeligt. Der er nemlig flere muligheder end nogensinde tidligere, og vi bliver hele tiden skudt i skoene, at vi kan blive lige, hvad vi vil.

Alle disse muligheder er ofte mere hæmmende, end de gavner. Før i tiden stod der nærmest skrevet med granit, hvad vi skulle leve af, og vi kunne derfor fokusere på andre ting end at realisere os selv gennem arbejdet. Nu skal vi nærmest have afklaret og afdækket hele vores voksenliv enden vi går ud af folkeskolen. Hvis du er en af dem, der har svært ved at beslutte dig for, hvad fremtiden skal byde, bør du læs videre – vi guider dig med forskellige karriereforslag.

Karriere indenfor kommunikation

Verden bliver mere og mere kompleks. Vi kommer hele tiden hinanden mere ved. En virksomhed i Danmark kan sagtens have en vigtig kommunikation med et land på den anden side af kloden med en helt anden kultur.

På samme tid bliver kommunikation også vigtigere indenlands og internt i virksomheder. I dag foregår en stor del af kommunikationen digitalt, hvilket sætter nogle helt andre rammer for, hvordan man skal interagere og kan, hvis man ikke passer på, resultere i nogle voldsomme misforståelser. Så meget desto mere er det vigtigt, at vi har folk i samfundet, der forstår sig på, hvordan man skal kommunikere i en given situation.

Hvis dette lyder attraktivt, bør du starte på en kommunikationsuddannelse. Det kan være en længerevarende en, men det er også noget du kan supplere op på med en eller flere kurser.

Begynde som entreprenør

Der er mange fordele ved entreprenørskab. Kort fortalt handler det om at specialisere sig indenfor et givent felt, så du kan udføre et nøje beskrevet arbejde til perfektion.

Det kan være mange forskellige ting. Du kan arbejde med offentligt transport, it-drift, logistisk og ældrepleje. Det kan også være at starte et flyttefirma på Sjælland.

Hvis det er vejen du vil gå, skal du overveje at udvikle dine innovative og skabende egenskaber. Det er nemlig en rigtig god ide at være en kreativ og handlekraftig person, hvis du vil gøre dig forhåbninger om at blive en succesfuld entreprenør.

Blive modedesigner

Det lyder måske ikke så mandigt, men faktisk er mange af de mest succesfulde modedesignere mænd. At være modedesigner er et utrolig hårdt job, der konstant kræver meget af dig selv, hvis du vil slå igennem. Samtidig er det virkelig også en branche, hvor du har mulighed for at realisere dig selv.

En af de mange fede elementer ved modebranchen er, at det er så volatilt. Det handler om konstant at være på forkant med, hvad der rører sig derude. Man kan ikke hvilke på laubærerne, da der konstant står en kø af andre håbefulde designere, der gerne vil overtage din plads på toppen af kransekagen.

Et andet fedt element ved branchen er, at der er så mange veje at gå. Du kan endda gå af veje, der aldrig er blevet gået af før. Hvis du har en eller anden helt vildt fed idé, som er fuldstændig anderledes end alle andre, man tidligere har set, skal du bestemt ikke holde dig tilbage. Du kan også sagtens i det mindre, og starte med at få inspiration fra andre gode virksomheder. Det kan være en virksomhed som furbazar.dk, der sælger utroligt smukke kvalitets-pelse.

Det skal dog siges, at det er rigtig krævende at blive modedesigner. Det er ikke bare noget, du lige med et trylleslag finder ud af du gerne vil være. Det kræver, at du dedikerer dit liv til arbejdet, men så er det til gengæld også det værd.