ANNONCE

Det kan være fantastisk at blive forældre, men ofte kan det også medfører et mindre overskud. Det kræver et større planlægningsarbejde, når jeres barn skal døbes og den kommende barnedåb er lige om hjørnet. Det kan være svært som nybagte forældre at have et overblik alt forberedelsen og derfor har vi samlet en guide til jer, som lige er blevet forældre til en guldklump. Læs med her og få inspiration til at holde den mest fantastiske barnedåb.

Step 1: Få styr på kirke, navn og faddere til jeres barn

En dåb er rammesættende for jeres barn resten af livet og derfor en stor dag for jer, som forældre. Senest seks måneder efter en fødsel skal et barn navngives. Så hvis ikke I endnu har fastsat jer på et navn, så kan det være i skal begynde at gå i tænkeboks. En dåb er en stor dag, hvor I ikke blot skal navngive jeres barn, men også finde en fadder, gudmor eller gudfar. Forinden jeres barn kan døbes, så skal I huske at snakke med jeres sogn og kontakte præsten.

Step 2: Få styr på dato og gæster

Det første I skal gøre er, at få styr på den kommende store dag, hvor jeres barn skal navngives og dernæst få inviteret alle gæster. Det er nemmere at planlægge en fest, når I har styr på hvor mange som kommer til begivenheden. I den forbindelse skal I også tage stilling til om alle gæster skal inviteres med i kirken eller blot med til festen efterfølgende.

Step 3: Find den rette dåbskjole

Der findes ikke et sæt nedskrevne regler for, hvad jeres barn skal have på af tøj på sin dåbsdag. Det er op til jer som forældre at vælge det helt rigtige outfit, som jeres mindste skal iføres på dagen. Dog går dåbskjoler i arv hos flere familier, og derfor kan I overveje og forhører jer hos jeres familier. Et barnedåb kan være dyrt, så hvis I kan låne en dåbskjole, behøves I ikke at bruge penge på noget andet tøj til dagen.

Step 4: Få styr på mad, drikke og pynt

En fest kan ikke eksistere uden mad og drikke. Derfor skal I sørge for, at have mad klar til jeres gæster. Hvis I holder det i hjemmet, kan I selv stå for at forberede maden. Som nybagte forældre findes der mange nye ting at forholde sig til og derfor kan det være I skal spørge om hjælp hos familiemedlemmer. Det kan være I er heldige at nogle vil hjælpe til med maden eller vil bage noget til jeres fest. En tredje mulighed er, at I uddelegerer posten til et cateringfirma, så I kan være sammen med jeres gæster på dagen og bruge jeres tid på hyggelige samtale. Der er heller ingen fest uden flot pynt, som skaber en varm og hyggelig stemning. På Luxit kan du finde alt til din fest og sørger for at få skabt de mest hyggelige rammer. Her er et kæmpe sortiment af festartikler, bordpynt og meget mere til at skabe den dåbsfest, som I drømmer om. 

Step 5: Find en god lokation

Alt efter hvor mange gæster der kommer, kan det være i skal bruge et festlokale til at fejre den store dag. Det er en oplagt mulighed for at slå flere ting sammen. Hos Sonnerupgaard kan du leje de mest fantastiske festlokaler i smukke natur omgivelser, hvor der er mulighed for overnatning. Med blot 40 minutter i bil væk fra København, finder du afslappende omgivelser der inviterer til en god fest. Hvis I overvejer at overnatte efter jeres dåbsfest, så kan I finde et bredt udvalg af fine tasker og kufferter hos Helm. Så kan I nem pakke til at få en forlænget hyggelig weekend sammen og huske tilbage på dåben med smil. Kom i gang med jeres planlægning i dag og bliv klar til en fantastisk dag med jeres familie og venner.