Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Står du i den unikke situation, at du skal overtage ny bolig? Og har du i den forbindelse sat dig for, at du vil foretage forbedringer af ejendommen, førend du flytter dine ting ind?

I artiklen her kigger vi ind i, hvad man med fordel kan være opmærksom på, når man overtager ny bolig. For selvom det er fristende at få sig indrettet med det samme, vil det helt sikkert være nemmere, hvis man fik ordnet alle håndværkeropgaverne, førend sofa, spejl og lamper hænger i vejen.

Husk altid at få lavet en grundig tilstandsrapport

Når man skal overtage en ny ejendom, er det altid en fordel at få foretaget en grundig og fyldestgørende tilstandsrapport. For som ved ethvert andet køb skal tingene være i orden, når man overtager – og med en ejendom kan der være ganske mange skjulte mangler, som for en ikke-faglært kan være svære at få øje på.

Med en tilstandsrapport er man derfor altid godt forberedt, og man kan komme uden om en masse senere hovedpiner, hvis blot man har sit på det rene og sikret, at der ikke er nogen ubehagelige efterregninger, der lurer under gulvbrædderne.

Det er også tilstandsrapporten, der mere nøjagtigt giver et indtryk af, hvilke forbedringer og håndværkeropgaver man skal prioritere først. For selvom man selvfølgelig skal være opmærksom på fejl og mangler sammenholdt med købesummen, er det også en fin tjekliste, man med fordel kan tage med under hånden, når man påbegynder istandsættelsen af sin nye bolig.

Brug professionelle håndværkere eller gør-det-selv

Uagtet om du vælger at istandsætte din ejendom selv eller via hjælp fra faglærte håndværkere, er det vigtigt, at man ikke forhaster processen. Som nævnt ovenfor er det nemlig altid irriterende at skulle lege håndværker, når alle rum, vægge og lofter er indrettet.

Sørg derfor også altid for at lave en plan for, hvilke opgaver der skal laves – og ikke mindst hvornår. Har man den i hånden, når man overtager boligen, er man nemlig ikke i tvivl om, hvad man skal nå, førend den hjemlige indretning kan begynde.

En istandsættelsesplan behøver ikke at være speciel omsonst. Og uanset om der er meget eller lidt, der skal laves med tiden, skal man i hovedtræk bare huske de mest omfattende og krævende opgaver. Resten kan man nemlig ofte tage løbende, når man alligevel venter på, at cementen eller malingen tørrer.

Derfor er der også altid ideelt, at man har et basalt udvalg af værktøj ved hånden, så man let kan ordne de mindre projekter. Det kan være alt fra en limpistol til en slagboremaskine – og det centrale er bare, at man hurtigt kan komme videre, uden at man behøver at skulle ud og købe værktøj, da man så lige så godt kunne sidde og vente på, at malingen eller cementen tørrer.

Er man i tvivl om, hvad et optimalt værktøjskit kunne indeholde, kan man med fordel undersøge udvalget, førend man går i gang med den helt store indkøbstur. Se mere her!