Sommeren er endelig kommet til Danmark, og den skal nydes til fulde. Du har helt sikkert lange sommeraftener med grillmad og kolde øl i tankerne, når dig og kammeraterne taler om, hvad ferien skal byde på.

Kom hurtigt rundt

Man kan hurtigt få lidt for mange bolde i luften på én gang, når man skal lægge sommerplaner. Det kan bunde i, at man vil rigtig mange ting på én og samme tid. Oftest er de ting, man gerne vil, placeret forskellige steder rundt omkring i byen. Hvis I skal nå flest muligt af jeres planer, skal I gerne kunne komme hurtigt fra sted til sted. Det ville være oplagt at tage bilen, når det skal gå hurtigt, men det kræver jo en chauffør. Så hvem af jer skal udpeges til at være den, som ikke må slukke tørsten i alkoholiske drikke?
Hvis i fravælger bilen til fordel for, at I alle kan få lov at feste uden at fokusere på antal af genstande, så er bussen et alternativ. Det kan dog være ganske ulideligt at sidde i en varm bus, når I skal fra sted til sted – og mange kan helt sikkert nikke genkendende til, at det at stå tæt med mange mennesker i offentligt transport i sommervarmen, påvirker humøret negativt.
SÅ hvorfor hopper dig og vennerne ikke på jeres herrecykler, så I nemt og ubesværet kan komme rundt omkring, fra aftale til aftale? Det er hurtigere end at gå, og et bedre alternativ til offentlig transport og bilen.
Når I senere på aften skal videre i byen eller hjem, er I heller ikke afhængige af bus- eller togtider. Alt I skal gøre, er at hoppe på jernhesten, og så kan I selv styre tempoet hjem.

Grillaften

Mange danskere udnytter de lyse sommeraftener til at få gang i grillen, og det er nemt at arrangere en grillaften sammen. En måde at spare penge på er, hvis alle medbringer noget, så man ikke alene skal stå for indkøb. Nogle kan eventuelt stå for salat, andre for kød, drikkevarer og lignende. I kan eventuelt vente med at forberede kødet til alle er samlet, da det er hyggeligt at grille sammen med en kold øl i hånden. Når alle er færdige med at spise, kan I blive og feste sammen, eller tage videre i byen.

Tag på ferie sammen!

Det er helt ideelt, hvis dig og vennerne får koordineret jeres ferie og fridage. Så hvorfor ikke udnytte muligheden og rejs væk sammen? I behøver ikke smide penge efter at rejse tværs over jordkloden, for at opnå feriestemning, i kan vælge et billigere alternativ som at leje et sommerhus.
Prøv at forestil dig en uge i sommerhus med dine bedste kammerater. Det lyder som en idé, der kun kan medføre vilde aftener og minder for livet.

Nyd livet

Sommeren skal nydes til fulde, og det er ikke sjovt at være ham, som takker nej til arrangementer, for at spare i stedet for at give den gas. Det bliver en sur sommer, hvis man føler, at man skal begrænse sig selv, fordi man ikke har millioner på kontoen. Et godt råd er, at man sagtens kan deltage, men blot vælge billigere alternativer. For eksempel koster en uge i sommerhus ikke i nærheden af det samme som to uger til Maldiverne gør. Det vigtigste er vel, at I er sammen. Kniber det alligevel med økonomien, kan du nemt låne penge. Det ville være ærgerligt at begrænse sig selv og blive hjemme, for at høre gennem vennerne, hvor fedt de har haft det.

Saml vennerne en aften, så I kan få lagt planer for ferien, hvad end det er enkelte aftener eller en hel uge sammen. Drik en kold øl og nyd vejret, mens det er godt!


Se andre seje sager om: ,