Denne artikel indeholder sponsorerede links.

Nogle kalder drilagtigt et anhængertræk for en jydekrog, så københavnerne kan distancere sig fra denne anordning. Måske skal drilleæren mere vendes rundt til, at det er ret sejt at kunne køre med anhængertræk. Mange mænd har i forvejen svært ved at parallelparkere, så bare det med at kunne køre – og bakke – med noget monteret på et anhængertræk kan kræve sin mand at udføre. Det er ingen skam, hvis du ikke har lært det, så her kommer nogle tips og tricks til at lære at køre med anhængertræk.

Lær bilens manøvrer at kende med anhængertræk

Når du skal starte med at køre med anhængertræk, så vælg at have en lille trailer bagpå, hvor der ikke er læsset noget på. Find eventuelt et større område, hvor du kan øve dig på nemme øvelser, uden du forstyrrer andre. Med fordel kan det være et helt lukket område, hvor ingen kigger. Det tager sjældent så lang tid at lære at køre ligeud og dreje samt mærke den øgede vægt, der ændrer lidt på, hvordan man fører bilen fremad. Det er straks noget andet, når du skal bakke med en trailer og svinge. Her vil du skulle arbejde med din logik, da traileren vil dreje i modsat retning af, hvordan du drejer rattet. Dette kræver en del tilvænning. Specielt hvis du skal parkere baglæns med en trailer.

Hav styr på læsset på dit anhængertræk

Nogle andre gode tips, der kan hjælpe dig med at gøre det nemmere at køre med slæb bag på dit anhængertræk, er ved at vide, hvordan du læsser det pågældende påmonterede på anhængertrækket. Hvis der er tale om en trailer, er der regler for trailerens vægt og bilens totalvægt. Dette skal overholdes. Derudover gør du det nemmere for dig selv, hvis du fordeler vægten på det, du læsser bagpå, og eventuelt overdækker det eller spænder det fast, så det ikke kan falde af under kørslen.

Standen på det påmonterede

For det første skal du altid være sikker på, at det – for eksempel en trailer – du har spændt på dit anhængertræk, er korrekt og ordentligt påmonteret. Dernæst skal du løbende tjekke den påmonterede del, og hvilken stand den er i. Hvis det er en trailer, man tit kører på genbrugspladsen med, så får den nok nogle knubs og slag, som kan gøre den ret så medtaget med tiden. Er der sket for mange skader, vil det være for uansvarligt at køre med dette monteret efter dit anhængertræk. Held og lykke med at køre med anhængertræk!