Det er nemt at være stor i slaget, når du ordner gutterne i armkræfter, men hvor god er du egentlig til at lægge arm?

Det har du nu muligheden for at finde ud af til danmarksmesterskabet i armbrydning, som finder sted d. 9. oktober 2021 i Arden Hallerne med opstart kl. 12.00. Mandesager er med som officiel sponsor, og vi glæder os til at møde danmarks største overarme.

SE MERE OM ARRANGEMENTET HER

Du kan tilmelde dig som deltager – der er også en begynderklasse – men du er selvfølgelig også mere end velkommen til at dukke op som tilskuer. Og tag bare gutterne eller hele familien med, for selvom der er store biceps og mandehørm, så er der en hyggelig stemning med plads til alle. Det koster 50 kroner for voksne og 25 kroner for unge op til 15 år.

Og hvis du er i stand til at få en af de erfarne armbrydere ned med nakken, så får du en gratis fadøl.

Her i videoen får du en snert af den fede stemning til DM i armbrydning.

En seriøs sport for seriøse folk

Der er sikkert mange derude, som forbinder det at lægge arm med noget, der foregår på et værtshus. Det er også fair nok, men der er faktisk meget mere til sporten. Ja, armbrydning er en sportsgren. Og det kræver fysik, overblik, teknik, hurtighed, styrke, udholdenhed og taktisk snilde.

For nylig deltog 14 danske armbrydere til verdensmesterskaberne i armwrestling i Polen. Dette resulterede i tre verdensmestre, der alle tre stiller op til DM i Arden. Der er tale om juniorverdensmester Nicolas (-60kg), juniorverdensmester Nanna (-70kg) og masterverdensmester Anna (-80kg). Sporten er nemlig også for gæve kvinder. Derfor bliver Nanna også tit udfordret af drenge i gymnasiet eller mænd når hun er i byen, men det er ikke tit de modige mænd vinder over verdensmesteren. Tør du møde op og prøve kræfter med Nanna? Det kan du prøve til DM i armbrydning.

Hvis du ønsker at deltage, finder du mere information på www.armwrestlers.dk.

Reglerne er meget simple. Der er vægtklasser, så du bliver parret mod folk på din egen størrelse, og herefter konkurrerer du i enten venstre arm, højre arm eller begge. Der er en firkantet klods til albuen, hvor du må bevæge albuen efter behov. Så længe den rører klodsen, er det ok. Det er ens for alle, så du kan ikke snyde, og der vil være professionelle dommere til stede.

Arrangementet er støttet med midler fra udviklings- og talentpuljen (Mariagerfjord), og det er sponsoreret af Arden Armwrestlers, Jutlander Bank, Karstens Maskinservice, Støtteforeningen Jarls Venner, IF Jarl Arden og Arden Hallerne – og selvfølgelig Mandesager.

Vi håber, du er frisk.

SE MERE OM ARRANGEMENTET HER

Er du danmarks bedste til at lægge arm?