Artiklen indeholder sponsoreret indhold fra de sider, der linkes til.

Vinteren nærmer sig med hastige skridt. Det betyder for mange bilejere, at bilens sikkerhed skal optimeres, så du kan køre sikkert i det kolde og våde vejr. Men hvad er egentlig vigtigt at få gjort, inden vinteren for alvor rammer Danmark? Det giver vi dig svaret på i denne guide.

Der er en lang række ting, der kan være fordelagtige for dig at få gjort, inden vinteren begynder at melde sin ankomst. Med vores guide sørger vi for, at du ved, hvordan du gør bilen klar til vinteren.

Vinterdæk er alfa omega

Når det kommer til klargøring af bilen, kan det være en god idé at finde et autoværksted i Aarhus, der kan give dig en hjælpende hånd. Her kan du eksempelvis benytte dig af AutoPartner, der servicerer alle typer biler. Deres værksteder ligger flere steder i Aarhus, så du nemt kan finde et værksted i nærheden af dig.

Det vigtigste for dig at få gjort er selvfølgelig at få dine vinterdæk monteret. Når det kolde og våde vejr kommer, vil du måske skulle køre på glatte eller snedækkede veje. Sommerdæk kan ikke klare disse udfordringer på samme måde som vinterdæk, og derfor er vinterdæk vigtige for dig og din sikkerhed på vejene. Det danske vejr er ofte utilregneligt i vinterhalvåret, og derfor vil du mindske risikoen for uheld, hvis du sørger for at give din bil de rigtige dæk på.

Tjek lyset, og smør låsene

Nogle andre ting, der kan være fordelagtige for dig at tjekke op på, er eksempelvis låse og lygter. Først og fremmest er lyset særdeles vigtigt i vinterhalvåret. Med færre solskinstimer vil du automatisk køre mere i mørke, og derfor er lyset endnu vigtigere, end det er om sommeren. Det er mørkt, når vi kører på arbejde om morgenen, og det er som regel også mørkt på vejen hjem. Her skal du både få tjekket forlygter og baglygter grundigt.

Samtidig vil frost og fugt resultere i, at dine låse på bilen kan fryse fast. Ved at smøre dem grundigt, inden frosten kommer, kan du forhindre dette. Du bør samtidig få smurt gummilisterne på bilen, idet en tætningsliste kan blive ødelagt, hvis den fryser til.

Pas på bilbatteriet

Et bilbatteri udfordres, når det bliver vinter. Når det er koldt udenfor, vil batteriets ydelse automatisk falde. Falder det for meget, kan det give dig nogle problemer, når du bruger din bil. Og løber bilen helt tør for batteri, kan du heller ikke anvende din centrallås og dermed komme ind i bilen.

Har du en bil af ældre dato, er det vigtigt at få tjekket batteriet på værkstedet. Samtidig kan du selv hjælpe batteriet lidt på vej, når du parkerer bilen derhjemme. Har du en garage, bør du altid sørge for, at den er tør og lun. På den måde undgår du, at dit bilbatteri bliver beskadiget af det kolde vejr.