Vil du gerne give din boligindretning et maskulint præg? Følg disse fire enkle råd til at skabe et stilfuldt hjem, der oser af komfort og maskulinitet.

Artiklen indeholder sponsoreret indhold

Der er noget helt særligt over en maskulin indretning, der er kendetegnet ved funktionelle møbler, rå elementer og mørke nuancer. Men hvordan sikrer du dig, at indretningen både er tidløs og maskulin, uden at den giver følelsen af være kedelig?

Bliv inspireret af denne artikels fire gode råd.

1: Brug mørke og neutrale farvenuancer

Noget, der for mange indikerer en maskulin stil, er mørke toner. Prøv for eksempel at male en eller flere vægge i marineblå, nøddebrun eller skovgrøn farve. Disse nuancer skaber en behagelig og rolig atmosfære.

Undgå at bruge en palet med udelukkende mørke farver. Du kan sagtens kombinere forskellige toner og stadig have en maskulin indretning. Ved at mikse lyse møbler eller farver med mørke toner får du ikke en tung stemning.

2: Indret med rå og industrielle elementer

Mange maskuline hjem bruger rå materialer i deres indretning. Det kan for eksempel være en rå murstensvæg, en flot sofa i brunt læder og en dejlig seng med en flot sengeramme i træ. De rå materialer appellerer til den maskuline æstetik.

Et godt tip er, at du mikser materialerne, for eksempel marmor, jern og træ, så stilen ikke bliver for ensartet. Tilsæt liv og hygge med nogle få grønne planter rundt omkring.

3: Gå efter få men funktionelle møbler

En maskulin indretning er ofte minimalistisk og simpel. Det vil sige få eller ingen nipsting, og alle møbler har et formål. Et andet kendetegn ved en maskulin indretning er, at der er meget luft og gulvplads.

For at skabe en minimalistisk og luftig indretning bør du vælge møbler, der tjener flere formål. Overvej desuden at integrere små og elegante møbler i din indretning, eller overvej at fjerne nogle af dine eksisterende møbler, hvis de optager for meget plads.

4: Skab kontrast med farverige detaljer

En maskulin indretning behøver ikke at være kold og kedelig, selvom tonerne ofte er rå og mørke. Alligevel er det en god idé at introducere kontrast og varme i rummet med nogle nøje udvalgte dekorationer og forskellige teksturer.

Tilføj for eksempel et blødt tæppe og nogle farverige puder til din sofa for at skabe varme. I hjørnet af spisestuen kan du placere en stor krukke med en flot plante, og nogle plakater i køkkenet kan tilføre kulørte indslag med stil.