Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

“Den kører stærkt, ikke?”

Jeg er lige rullet ind i baggården ved min lejlighed i det indre København og er i gang med at bakse for at få børnesædet på plads, da en håndværker fra et stillads spotter bilen.

“Det er den nye Honda Civic, er det ikke?” fortsætter han.

Det må jeg jo svare ja til, mens jeg lidt stolt konstaterer, at andre sagtens kan se, at jeg drøner rundt i den nyeste model af en meget populær bil. Folk genkender den med det samme, og de ved, at den kører godt. Altså den “gamle” Civic, men nu handler det om den spritnye model fra japanerne, der er fuldstændigt nydesignet med ny motor, mens den er bredere, lettere og lavere end de foregående modeller.

Fantastisk testtur

Og det kan man mærke. Jeg har nemlig fået lov til at teste Hondas nye stolthed i en uge, og det var en ren fornøjelse at cruise rundt i Københavns gader, mens det også blev til et smut til Århus med min kone og to små drenge, der sagtens kunne få plads til både de sparkende ben og alt det grej, der følger med på sådan en udflugt. Så er det også fedt at vide, at den har ALT tænkeligt sikkerhedsudstyr, som følger med som standard, så du ikke bliver straffet for at forsøge at spare lidt, når du bestiller. Det var jeg glad for allerede efter få kilometer på motorvejen, hvor bilen foran bremsede hårdt i det eksakte øjeblik, jeg lige hurtigt ville samle mindstemandens sut op fra gulvet. Jeg kunne sagtens selv nå at trykke på bremsen, men lige da jeg skulle til det, så bremsede bilen faktisk af sig selv. Katastrofe undgået. Det er rart at vide, at bilen kan redde familien, hvis alt går helt galt.

Det var generelt en ren fornøjelse at køre den lange tur på motorvejen, hvor den adaptive fartpilot cruisede roligt og selv sørgede for at tilpasse farten efter forholdene, mens det smarte system til at holde bilen indenfor vejens hvide linjer sørgede for, at jeg på intet tidspunkt var i nærheden af at ramme de larmende streger, der sagtens kunne have vækket ungerne fra deres lur. Farmand fik lov at nyde noget fred og ro i selskab med lidt god musik fra det meget overskuelige infotainment-system, der nemt styres med knapperne på rattet.

Konklusion

Jeg er meget imponeret af den nye Honda Civic. Enten elsker eller hader du de skarpe linjer i designet, og jeg må indrømme, at jeg ikke var så vild med dem i starten, men de voksede på mig dag for dag, og jeg endte faktisk med at synes, at andre “blødere” biler så lidt kedelige ud. Det kan til gengæld ikke diskuteres, at den kører fedt. Og så er vi tilbage til spørgsmålet fra den nysgerrige håndværker på stilladset. Ja, den er hurtig. Men ikke så hurtig, at du mister kontrollen, for du er pakket ind i sikkerhed og smart teknik til at holde styr på det hele, så du sagtens kan give den lidt ekstra gas og have det sjovt. Også selvom familien er med på turen.

I sidste ende er det bare svært at føle, hvor godt den kører, før du har oplevet det på din egen krop. Så smut ind forbi Honda og bestil en prøvetur. Det bliver du glad for.

Book en prøvetur her.Advertisement