Det kan da godt være, at Frank Høj efter eget udsagn er en af de cykelryttere, der æder brosten til morgenmad, men det hele glider altså lettere ned, hvis du sidder på den nye Specialized Roubaix racercykel. Ved brug af højteknologi har de skabt en cykel, der er lettere end deres Venge og mere aerodynamisk end deres Tarmac – og oveni hatten er den læsset med snedige løsninger, som gør cyklen til den mest teknisk avancerede maskine, Specialized nogensinde har lavet. Det er alligevel ikke så lidt.

Her i artiklen giver vi en rundtur i den imponerende cykel, og lad os bare starte med en intro-video, hvor brostenene selv forklarer, hvorfor de er så hårde.

Affjedringen gør hele forskellen

“Suspend the rider, not the bike”. Sådan formulerer Specialized selv formålet, og det er nøjagtigt, hvad deres helt nye Future Shock 2.0 leverer, for her er der 20 millimeter vandring via en hydraulisk dæmper, som bruger en olieport til styring af kompressions- og rebound-dæmpning til at affjedre dig og ikke cyklen.

Det er lige præcis sådan noget, du skal bruge, når du rammer hårdt terræn som brosten eller bare virkelig ujævne veje. Og sådan er det jo på cykelturene. Terrænet skifter. Derfor kan du på Specialized Roubaix selv justere dæmperens affjedring afhængigt af underlaget, og i praksis betyder det, at du skruer op for stivheden og aerodynamikken på jævnt underlag, mens du giver den lidt blød komfort på de bumpede ture. Ja, det er skræddersyning, og det gør hele forskellen, når du skal køre så effektivt som muligt.

Her i videoen fortæller Peter Sagan, hvordan det fungerer i den virkelige verden.

Specialized Roubaix findes også i en Sagan Collection kaldet ”Chasing Rainbows”

Nu vi er ved Peter Sagan, så er det da også lige værd at nævne, at du selvfølgelig kan få flere specialudgaver af Specialized Roubaix prydet med den tredobbelte verdensmesters helt eget design. Kollektionen består af cykler, sko, hjelme, shorts, trøjer og caps, og det hele er lavet i tæt samarbejde med Peter Sagan. Og bare rolig, selvom kollektionen hedder “Chasing Rainbows”, så er farverne forholdsvist afdæmpede og ret fede – du kan se hele kollektionen her – “Chasing Rainbows” er selvfølgelig også tilgængelige i Venge og Tarmac modellerne.

Specialized har desuden lavet en fed video om hele udviklingen af den nye Roubaix-racercykel. Ja, det er lidt langt, men hvis du har interesse for cykler, er der mange virkelig spændende detaljer med.