Det er svært at genopfinde hjulet, men hvad så med cykelhjelmen? Det kan man da sagtens, for tilbage i 2015 revolutionerede svenske Hövding, hvordan vi beskytter vores hoveder, når vi springer på den tohjulede.

I stedet for at udstyre hovedet med en hjelm, får du nemlig en krave med indbygget airbag, som helt automatisk udløses, hvis uheldet er ude.

Nu er turen så kommet til tredje version med den nye Hövding 3, der gør verdens sikreste “cykelhjelm” endnu smartere.

Du kan starte med at se den i aktion i videoen herunder.

Fire års forskning giver pote

Det gælder om at være grundig, og algoritmen bag Hövding 3 er udviklet på baggrund af den største dataindsamling af cykelbevægelser og ulykker nogensinde.

Ved hjælp af 3.000 ulykker og over 2.000 timers almindelig cykling er algoritmen optimeret til at udløse airbaggen på det helt rigtige tidspunkt, og Hövding 3 er faktisk otte gange mere effektiv til at beskytte mod hjernerystelse end almindelige cykelhjelme.

”Vi har forsket i fire år for at gøre verdens sikreste hovedbeskyttelse for cyklister endnu bedre. Desuden har vi i løbet af de otte år, Hövding har været på markedet, indsamlet feedback fra kunderne, som vi har anvendt i design- og udviklingsarbejdet med den nye model, der introducerer helt nye funktioner for brugeren,” forklarer Frederik Carling, som er administrerende direktør hos Hövding.

Hövding 3 - Verdens sikreste cykelhjelm er nu endnu smartere

Sender besked, hvis uheldet er ude

Ved hjælp af Bluetooth er Hövding 3 i stand til at integreres med en smartphone, og det åbner mange muligheder.

For eksempel kan ICE-funktionen (In Case of Emergency) automatisk alarmere dine pårørende, hvis du er ude for en ulykke. De får faktisk præcise koordinater på din lokation, så de kan komme til assistance.

Hövding har også udviklet en ny app, hvor du kan se alt fra resterende batteritid til et kort med dine cykelture.

”Cykling er svaret på mange af udfordringerne med miljø, trængsel og sundhed i byer i hele verden, og hos Hövding er det vores mål at bidrage til at skabe tryggere rammer for cyklister i byen. Sikkerhed handler ikke bare om at beskytte sig. Det handler om at arbejde proaktivt for at sænke ulykkesstatistikken på lang sigt. Med vores nye airbag kan vi sætte yderligere fart på vores vision om at beskytte endnu flere cyklister, end vi gør i dag. Både på kort og på lang sigt,” siger Fredrik Carling.

Det er da en genial måde at få beskyttelse på cykelturene.


Se andre seje sager om: ,