Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Den elektriske revolution er for længst rullet indover den måde, vi kommer frem i verden på. Nu er turen kommet til scooteren.

Her har mærket NIU – udtales new – taget føringen på verdensmarkedet, og nu er turen kommet til Danmark, hvor de lancerer tre forskellige modeller, som alle er 100% elektriske og findes i versioner med 30 km/t, 45 km/t og 70 km/t.

Her i artiklen kigger vi nærmere på de nye elektriske scootere, der får det meste andet med to hjul til at se gammeldags ud.

Verdens sejeste elscooter er kommet til Danmark

Fremtidens transport

Forbrændingsmotoren er selvfølgelig ikke helt død, for lyden fra en buldrende motor går aldrig af mode. Men når først du har sprunget på nakken af en elektrisk scooter, er du solgt.

Elscooterne fra NIU er næsten helt lydløse, og der er masser af moment takket være kvalitets elmotorer fra Bosch. Der er generelt ikke sparet på noget med fede designs i alle tre modeller fra NIU, og lige meget hvilken model du vælger, får du fede features som LED-forlygte, kæmpe rækkevidde, fartpilot og hurtig opladning. Så er det bare ekstra lækkert, at du via en app på mobilen bliver fodret med informationer om batteritid og meget andet, mens du også får GPS-sporing og en alarm, hvis nogen forsøger at stikke af med din scooter.

Det er alt sammen detaljer, der i den samlede helhed gør elscooterne til rasende lækre køretøjer, og hvis du for eksempel bor i byen, er det meget lettere at komme rundt og parkere. Tro mig, jeg bor selv i indre København, hvor cyklen er langt hurtigere end bilen. Og elscooteren er endnu bedre end cyklen.

Men hvilken NIU-model skal du så vælge?

Det kigger vi nærmere på herunder.

NIU UQI – indgangsmodellen

NIU

Selvom UQi er den billigste model fra NIU, er der ikke sparet på noget.

Designet er mere kompakt end de to større modeller, og det betyder, at du snildt kan rykke den med indenfor og op i landskabet med elevator, hvis du bor på over stueniveau.

du kan vælge mellem versioner med topfart på 30 km/t eller 45 km/t, og rækkevidden svinger fra 29 kilometer op til 55 kilometer, mens der er et hav af ekstraudstyr som mobilholder og kasser til opbevaring.

Det er en sjov elscooter, som minder meget om en knallert, og der er flere fede farver at vælge imellem.

Det skarpe design er desuden præmieret med en Red Dot pris, og i videoen herunder ser du hvorfor.

Du kan se priser og features på de fire forskellige UQi-modeller i skemaet herunder. Det er selvfølgelig inklusiv leveringsomkostninger med nummerplade og klargøring.

NIU

NIU MQi – til dig, der vil lidt mere

NIU

Her går vi lige et skridt opad. NIU MQI findes i 30 km/t og 45 km/t versioner, og med en rækkevidde på helt op til 92 kilometer, er du godt dækket ind til de store ture.

Med 72 kilo vejer den så også lidt mere, men det betyder, at du får en scooter som ligger mere stabilt på vejen ved højere hastigheder, og der er blinklys og fartpilot til at give endnu mere køreglæde. Her er det ret fedt, at blinklysene selv slår fra, når du har fuldført svinget. Du kan endda også oplade din mobil fra den indbyggede USB-udgang, mens batteriet er lige til at tage ud og med hen til stikkontakten. Det er alligevel nok ret svært at få hele elscooteren med op på 3. sal.

I videoen herunder ser du Christoffer Andersen fra Fa Moto-Sport pakke MQi-scooteren ud af sin kasse. Den er da ret fræk at se på.

Du kan se priser og features på de fire forskellige MQi-modeller i skemaet herunder. Det er selvfølgelig inklusiv leveringsomkostninger med nummerplade og klargøring.

NIU

NIU NQi – topmodellen

NIU

Med rosinen i pølseenden er vi oppe at ringe på det bedste, NIU kan byde på. NQi er også den eneste af deres elscootere som findes i en 70 km/t version.

Den er virkelig topliret med alt, hvad du kan tænke dig at tage med på tur. Derfor må vi hellere overlade ordet til Nicky Hendrich fra Moto Magasinet, når han anmelder den i videoen herunder.

Det er kræs for kendere.

Hvis du i øvrigt vil se hele sortimentet af elscooterne fra NIU kan du gøre det LIGE HER.


Se andre seje sager om: