Det er det evige spørgsmål, mænd stiller sig selv. Skal det være ny eller en brugt bil? Og der er fordele og ulemper ved begge, hvilket nok er grunden til, at der ikke er et entydigt svar på det. Lad os se nærmere på problematikken, så du bliver klædt på at træffe en beslutning, der dels tager udgangspunkt i din privatøkonomi og dels giver dig den bil, du har behov for.

Der er som sagt rigtig mange gode grunde til at gøre begge dele. Starter vi med en helt ny bil, er fordelene, at du får en helt ny bil, som ingen før har kørt i. Du kan bestemme, hvordan den skal se, og hvilket udstyr der skal være i den. Du kan med andre ord skræddersy den til dine behov. Du har fuld garanti, og du kan være helt sikker på, at den fungerer, som den skal.

Tager vi derimod en brugt bil, er fordelene, at toppen af prisen er taget af den. Så snart den triller over kantstenen, er den faldet i værdi – og du kan få en billigere bil. Det kan derfor være en rigtig god idé at købe en bil, der er et år eller to gammel, således at du får den meget billigere. En bil, der koster 300.000,- fra ny, kan godt koste 240.000,- efter et halvt år, hvor den måske har kørt 10.000 km.

Bagdele ved ny bil og brugt bil

Som sagt falder en bil drastisk i værdi, når den forlader forhandleren. Den er dyrere at få repareret, når den skal til service, da du skal bruge originale dele for at opretholde garantien på den. Autoophug er et sted, hvor du kan få begge dele til din bil. Især hvis du har en brugt bil, der trænger til nye dele, er det et sted, hvor du kan få gode, driftige dele, der kan holde din bil kørende til en bedre pris.

Når du skal vælge mellem at købe ny eller brugt, bør du se på din økonomi. Har du mange penge, og er det ikke et problem, er der selvfølgelig ikke noget i vejen for at købe en ny. Vil du have en ny-bil-duft, og er du villig til at tage det værditab, der medfølger, er det jo ingen sag. Du kan jo også få lov at designe bilen, som det passer dig og skal ikke tage til takke med en model, der har mindre udstyr.

Vælger du en brugt bil, får du rent økonomisk en noget billigere bil. Tager du den, når den kun er et år gammel, er det stadig en ret ny bil, og du skal ikke bekymre dig værkstedregninger i samme grad, som hvis den er fem år gammel og har kørt +100.00 km.

Valget er dit, og der er gode grunde til at vælge begge sider. Du skal gøre det, du føler er det rigtige for dig og din økonomi.

Se andre seje sager om: ,