Overvejer du at sælge ud af reservedele til dit køretøj – eller måske at købe reservedele til dit køretøj? Denne proces kan synes besværlig, hvis du er ny som sælger eller køber af reservedele. Denne artikel fungerer som en guide eller tildeling af tips til, hvorledes du kan agere i denne proces så det lykkes på succesfuld vis. Du vil modtage råd og tips til rollen som henholdsvis sælger og køber i denne artikel. 

Gode råd som køber

Det bliver mere og mere gængs at købe brugte reservedele, både via hjemmesider og i privaten, da der i dag er flere muligheder for at købe originale brugte bildele online uden at gå på kompromis med kvaliteten. Nedenfor får du fem tips, du bør have med i tankerne som køber af reservedele.

Undersøg forhandlere

Der findes et hav af forhandlere af brugte reservedele. TrustPilot er et fornuftigt medie til at tilegne sig indsigt i kunders erfaringer med forhandlere. Via mediet kan du ligeledes afskrive de forhandlere, der har modtaget dårlige anmeldelser eller hvor der ikke er nogle kundeanmeldelser at finde. 

Søg udfra din bils nummerplade

Størstedelen er bekymrede for at foretage et fejlkøb, når de køber brugte reservedele via hjemmesider. Der findes hjemmesider, hvor du kan søge efter reservedele ved hjælp af din bils nummerplade eller reservedelenes originalnummer. På den måde er du sikker på, at få en reservedel, der passer til din bil. 

Undersøg retur-/reklamationsret

Det er en god idé at kende til sine rettigheder som køber af brugte reservedele. Rettigheder som retur- og reklamationsret kan variere fra forhandler til forhandler, hvorfor det er en god idé at kende til disse, så du undgår at blive snydt.

Få hjælp til elektroniske dele

De fleste køber brugte reservedele til sin bil, fordi de ønsker at spare penge. De fleste reservedele kan man reelt set selv udskifte. Dette gør sig dog ikke gældende, hvis du skal have udskiftet en elektronisk reservedel. Dette bør udføres af en mekaniker. 

Spørg hvis tvivl

Det kan virke uoverkommeligt at skulle købe brugte reservedele første gang, men processen behøver ikke være besværlig. Hvis der opstår nogen tvivl, er det en god idé altid at søge hjælp – også hos en mekaniker. 

Gode råd som sælger 

Nedenstående finder du gode råd og tips som sælger af reservedele. Du kan ydermere tilgå nogle gode råd hos AUTODOC. Det er en god idé at  møde køber i øjenhøjde, og få en fornemmelse af hvad du som køber, synes er god sælger-ånd og overvej hvilken sælger, du ønsker at møde – og efterlev disse kriterier til dig selv. Ydermere er det en god idé at overveje hvilken pris, dine reservedele skal sælges for. Led efter den realistiske pris, uden at det behøver at være den billigste. Forsøg at sammenlign priser med andre reservedele lignende dine egne, inden du fastsætter dig på en pris, så prisen bliver mere realistisk. Vælger du at prissætte dine reservedele alt for billigt, kan det virke som om, at kvaliteten af dine reservedele ikke er specielt god, hvilket ikke nødvendigvis medføre et succesfuldt salg. Dine annoncer skal syne af troværdighed, så du sikrer dine salg. 

Udform en god salgsbeskrivelse

Når du skal sælge reservedele på en hjemmeside, er det vigtigt at undersøge hvilke annoncer der fanger dig, og eventuelt gøre brug af samme metoder, således at dine annoncer bliver lige så fængende. Sørg for at have gode og præcise beskrivelser af dine reservedele, så både en mekaniker og lægmand forstår dine annoncer og beskrivelserne hertil. Hvis dine annoncer syner udførlige og kvalitetsbevidste for køber, vil dette også højne sandsynligheden for et køb. Køberne skal allerhelst fastholdes på dine annoncer, hvilket bedst garanteres hvis annoncerne er udførlige. Så beskriv dine vare i detaljer og tilføj billeder til annoncen, taget fra forskellige vinkler i fornuftig kvalitet. Annoncer, der ikke indebærer billeder og detaljerede beskrivelser får færre visninger. 

God kommunikation sikrer troværdighed

Det er ligeledes en god idé at indrykke din annonce ud fra svage og stærke punkter ved din vare, samt dens tekniske specifikationer. Angiv ydermere betalings- og leveringsbeskrivelser, så der heller ikke er nogen tvivl herom. Det er ydermere fornuftigt at sikre god kommunikation med køber. Besvar potentielle købers spørgsmål i en god jargon, og tildel information om varen, hvis de har spørgsmål hertil. Forsøg ydermere at imødekomme pris og leveringsbetingelser.