Denne artikel indeholder sponsorerede links.

Et nyt år er startet og vi ser snart frem mod længere dage, blidere vejr og solskin. Det rimer på rigtigt mange ting, men for nogle især på biler. Hvis du er typen der bare elsker din motordrevede firehjulede, om så det er en Honda Accord fra 1997, en Mercedes fra 1984 eller en BMW fra 2018, så tænker du sikkert også ofte i gadgets. Alt hvad der kan øge køreoplevelsen og peppe kabinen lidt op tages imod med kyshånd. Her følger en lille liste over bilgadgets, der kan overvejes til de nye cruiser-ture i foråret, sommeren og efteråret 2021.

Smukke tilpassede bilmåtter

Du kan vælge at gå hele vejen med hensyn til gulvbeklædningen i bilen. Det er nu muligt at få skræddersyede bilmåtter der skabes helt efter dine behov og ønsker og endda med logo eller motiv. Det har aldrig været nemmere at få fingre i smukke og kundetilpassede bilmåtter som nu. Skridsikre og langtidsholdbare måtter behøver ikke længere se kedelige ud.

Speedometer-display i forruden

Du kender sikkert følelsen af at køre om aftenen og at skulle koncentrere dig om at orientere dig. Måske kører du på en trafikeret hovedvej eller på motorvejen og har til tider besvær med både at orientere dig om kørslen og samtidig tjekke, om du nu holder hastighedsgrænsen. Det er altid ekstremt vigtigt at være opmærksom i trafikken og netop en af de mere distraherende ting (udover urolige børn på bagsædet eller sms og telefonopkald under kørslen) er netop at skulle koncentrere sig om at kigge på både vejen og speedometeret. Du kan nu købe universelle GPS-speedometer enheder som med tydelig digital skrift viser din fart og som giver dig besked, så snart du overskrider den tilladte hastighedsgrænse på den pågældende strækning. På den på måde er du fuldstændigt fri for at skulle slippe kørebanen af syne for at dobbelttjekke hastigheden på speedometeret.

Lav din egen kaffe på farten

Hvis man er kaffe-aficionado og bare elsker en kaffe under kørslen, men decideret hader at skulle parkere, at skulle ud af bilen og bestiille en kaffe to go, så lad dig inspirere af de mange nye mini-presso maskiner. En lille håndholdt enhed, der hverken kræver el eller andet motorik. Det er en håndholdt espresso-enhed, der kun er lidt større end din håndflade. Med ét tryk presser man en espresso ud i den medfulgte espresso-kop og producerer en kaffesmag, der nærmest matcher kaffen på enhver som helst kaffejoint i byen. Wacaco Minipresso er en fiks lille sag, der klarer kaffen i bilen. Enten klarer din medpassager kaffebrygningen, eller også gør du et kort stop på få sekunder og laver din espresso selv.

Gør mini-rent med mini-støvsuger

Der produceres i dag flere forskellige små trådløse mini støvsugere, der ikke fylder mere end nærmest et handskerum. Og vi kan lige så godt være ærlige. Mænd kan bo med mere eller mindre tvivlsomme niveauer af rengøring i deres hjem, men bilen.. den står altid funklende ren. Så en mini håndholdt trådløs støvsuger, der kan nappe krummerne fra dit barns kiks eller resterne fra din kærestes eller vens chips er et must for den rengørings-glade bilentusiast. Og vi ved, der er mange af jer!

Kørehandsker til den kølige efterårs-cruisertur

Man kan også gå all in i tøj-beklædning og hvad er her mere oplagt end kørehandsker. Det er ikke kun Thorkild Thyrring og Mads ‘Blærerøv’ Christensen, som har taget monopol på denne bilmode, det startede for adskillige årtier siden med blandt andet den über cool amerikanske skuespiller Steve McQueen. Handsken skal helst være i læder og kommer oftest i flere forskellige farvenuancer og giver, udover varmen og et hot look, et godt greb om rettet. Der er masser af gadgets at lade sig inspirere af, så turene i øsen i det kommende år bliver endnu federe.