Sommeren nærmer sig, og det samme gør cykelsæsonen. For en cykelrytter betyder det, at de korte rør (cykelshorts og kortærmet cykeltrøjer) og sommercyklen bliver fundet frem. Uanset niveau og om man er til mountainbike eller landevejscykling, så er sommeren lig med muntre og solrige timer i sadlen og ofte i godt selskab. Føler du også, at du har ventet længe nok på sommeren? Måske det er den første sommer, du vil i gang med at cykle? Læs med her, så er du inden længe helt klar til cykelsæsonen 2019!

Sådan bliver du og din cykel klar

Ligegyldig om i år er din første eller tyvende cykelsæson, så er der altid nogle ting, der skal klargøres, finpudses (både på cyklen og formen…) og oftest også indkøbes, før du og cyklen er helt klar til sommerens mange ture. Er i år det første år, du vil prøve kræfter med cykelsporten, kan dette være noget af en mundfuld. Hvordan kommer du i gang, og hvilket udstyr og tilbehør skal du bruge?

Selv for den garvede cykelrytter er der noget forberedelse. Skal den gamle cykel skiftes ud med en ny? Er cyklen og udstyret pudset og klar? Mangler du nyt og lækkert udstyr?

Der er mange spørgsmål, men tag en dyb indånding og læs med her. Så hjælper vi dig på rette vej.

Hvilken cykel skal jeg vælge?

Overvejer du at købe en ny cykel? Måske trænger den gamle låge i skuret til at blive skiftet ud, eller du har et ønske om at investere i din første racercykel eller mountainbike. Det bør ikke være et problem at finde en ny cykel, for der findes et væld af muligheder og forhandlere. Men før du begynder at kigge efter ny cykel, bør du overveje hvilken cykel, der er den rette for dig.

Er du adrenalinjunkie og vild med at blive udfordret på balancen og fysikken, så er en mountainbike muligvis det rette valg. Er det derimod fart, vind i håret og lange ture på idylliske landeveje, der tiltaler dig ved cykelsporten, så er det en racercykel, du skal have fat i. Når du har fundet ud af, om du er til mountainbike eller landevejscykling, bør du stille dig selv nogle afklarende spørgsmål: Hvilken størrelse skal cyklen være? For at få den bedste oplevelse, er det afgørende, at cyklen passer til din krop. Hvilket mærke skal min cykel være? Hvilke egenskaber i cyklen er vigtigst for mig? F.eks. komfort, affjedring, stivhed. Hvad skal min nye cykel veje? Og sidst men ikke mindst: Hvor mange penge vil jeg bruge på en ny cykel?

Når du har dette på plads, så kan du begynde at kigge efter din nye cykel. Hos cykelhandleren, Børkop Cykler, finder du et stort udvalg af både racercykler og mountainbikes til alle niveauer og i flere prisklasser. Med mere end 80 års erfaring, hjælper de også dig med at finde svar på alle dine spørgsmål og finde frem til den rette cykel.

Cykeludstyr og tilbehør – hvad skal jeg bruge?

Kan den gamle cykel klare en sæson mere, bør du tjekke, om alt kører som det skal, og om du evt. mangler nyt udstyr eller tilbehør? Spiller alle gearkomponenter på cyklen? Er der nok gummibelægning tilbage på cykeldækkene? Skal bremseklodserne udskiftes? Har du cykelværktøj, plejeprodukter, slanger og lappegrej til, når det bliver aktuelt?

Herudover hører der sig til cykelsporten også noget tilbehør. Vigtigst er at nævne cykelhjelm, cykeltøj og cykelsko, men det kan også være komfortabelt med en cykelcomputer, mobiltelefonholder, en hometrainer og lignende “ekstra” tilbehør.

Mangler du noget af det nødvendige cykeludstyr og tilbehør, eller kunne du tænke dig lidt ekstra for at gøre cykelsæsonen endnu bedre? Hos Børkop Cykler finder du alt fra cykelsko, cykelhjelme og cykeldæk til lækre og topkvalitets geargrupper fra Shimano, SRAM, FSA m.fl. Se udvalget på boerkopcykler.dk eller besøg butikken i Børkop og få personlig service og professionel vejledning. Så er du inden længe klar til cykelsæsonen 2019.

God vind og god cykeltur!

Se andre seje sager om: