Dette indhold er sponsoreret

Det er de færreste, der har råd til, at lægge ud for en bil lige på stedet. Man bliver her nødt til at tage f.eks. et billån. Det kan være svært at finde hoved og hale i, hvilke slags billån der findes, og hvilket der lige præcis opfylder dine behov i forhold til økonomi og løbetiden for billånet. Når man tager et billån har man ikke bundet alt sin kapital i bilen, og er derfor ikke lige så afhængig, og kan bruge de resterende penge andetsteds. 

Hvorfor man skal tage et billån

Et billån fungerer som alle andre lån. Enten låner man hele beløbet eller også betaler man selv den del, man selv kan lægge ud, og låner resten. Det er oftest billigst at tage et rigtigt billån end at tage et lån i banken til samme formål, fordi denne forhandler kan tilbyde bedre vilkår, da man både køber bilen og finansieringen i gennem forhandleren. 

Man kan vælge at tage et billån med fast eller en variabel rente. Hvis ens økonomi er meget stram og ikke kan tåle store udsving fra måned til måned, er det en fordel at optage et billån med fast rente, da man her med sikkerhed ved, hvor meget man skal betale hver måned. Med en variabel rente ændrer renten sig i overensstemmelse med ændringer i markeds renteniveauet. Hvis billånet har en kortere løbetid, er dette oftest det billigste valg, da renten oftest er højere ved en fast rente. 

Billån efter dine behov

Når du skal tage et billån, er det vigtigt, at du ved cirka hvor længe du har tænkt dig at beholde din bil. Skifter du ofte bil inden for et år vil det bedst kunne betale sig, at tage et billån med en højere rente. Her er det også en mulighed i stedet at lease sin bil, hvis man skifter den regelmæssigt. Ved leasing af en bil er der ofte en lavere udbetaling, altså en lavere engangsydelse, hvilket kan være en fordel, hvis pengene ikke er til, at kunne lægge et højere beløb ud nu og her. 

At indfri et billån

Man vælger oftest at indfri sit billån, hvis man har behov for eller bare ønsker en ny bil. Det, at indfri dit billån betyder mindre formelt, at man “kommer af” med sit billån. Det vil typisk koste en ekstra at indfri sit lån før tid, hvis ikke ens bank eller kreditorer tager et indfrielsesgebyr. Hvis man vil indfri sit billån betyder, at man skal betale det, man skylder i bilen. Man skal altså betale restgælden inklusiv renter og gebyrer frem til den dag billånet indfries.