Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Hvis der er noget, vi er ekstra gode til her i Danmark, så er det skarpt design. Vi er også vilde med at cykle, og københavnske Velorbis har siden 2006 sørget for, at vi kan køre i god stil med deres bycykler, som kombinerer topkvalitet med lækkert design.

Derfor har vi også en Velorbis-cykel her på redaktionen, som vi bruger til at komme frem og tilbage fra møder og events i indre københavn. Selvfølgelig med vores logo, for det viser vi stolt frem.

Her i artiklen kigger vi nærmere på vores Velorbis Short John budcykel.

Danske Velorbis laver blærede bycykler

Klassisk design – moderne teknologi

Selvom Short John budcyklen ligner noget fra det forrige århundrede, så er den læsset med moderne lir.

Det klassiske danske design er en del af hovedfilosofien hos Velorbis. De to stiftere, Christian Linde og Kenneth Bødiker ville nemlig levere bycykler af højeste kvalitet, mens de samtidig tilbyder en afslappet kørestilling, og det er lige præcis, hvad du får med det klassiske design.

Du sidder nemlig behageligt på cyklen med rank ryg takket være et højt styr, og det er en ren fornøjelse at cruise rundt i byen uden stress og jag. Det er nok også derfor, at den danske kongefamilie og flere politikere på Christiansborg kører på Velorbis-cykler.

Danske Velorbis laver blærede bycykler

Og bare rolig, du kommer stadig hurtigt fra A til B.

Vores Short John budcykel er selvfølgelig udstyret med el. Nærmere bestemt, er der tale om et Pendix eDrive elektrisk system med en motor på 250 Watt og et batteri på 497 Wh, som lynhurtigt banker dig op på de tilladte 25 km/t og giver en rækkevidde fra 62 km på højeste indstilling og hele 120 km på den laveste.

Vi har den hele tiden på maks, for rækkevidden er mere end rigeligt til at klare en hel uge på én opladning. Distancerne inde i byen er jo alligevel ikke så lange.

Men når det så er tid til at få strøm på dyret, er batteriet lige til at klikke af og tage med ind til stikkontakten. Det er i øvrigt en elegant løsning at placere batteriet på stellet som en drikkedunk, for det er let at komme til og pladsen er bare optimalt udnyttet.

Danske Velorbis laver blærede bycykler

Masser af plads til dit habengut

Når du bevæger dig rundt inde i byen, kommer der hurtigt læs på cyklen, og nu er der jo tale om en budcykel, så den er selvfølgelig udstyret til opgaven.

Der er for eksempel masser af plads i den store kurv – som er ret lækker med mørkt træ – men du kan også tilføje alt fra speciallavede lædertasker til forskellige slags kurve.

Mulighederne er stort set uendelige, og du kan derfor designe en cykel der passer til dine behov og stil. Der er for eksempel 200 forskellige farver, som du kan sammensætte på stel, forgaffel, skærme og kædeskærmen.

Danske Velorbis laver blærede bycykler

Det gør den faktisk til den perfekte firmacykel, for du kan skræddersy den til at afspejle netop din virksomheds identitet, mens det er ret god eksponering, når dit firmalogo drøner rundt i byen.

Derfor er det også en unisex-cykel, så både mænd og kvinder kan bruge den. Hey, ligestilling er vejen frem.

Vi synes i hvert fald, det er en fed måde at komme frem og tilbage. Du kan jo prøve at prikke lidt til chefen.

De laver i øvrigt også en lang række andre kvalitetscykler hos Velorbis med alt fra ladcykler til racercykler og børnecykler. Med samme fokus på det lækre design, selvfølgelig.

Danske Velorbis laver blærede bycykler


Se andre seje sager om: ,