Denne artikel indeholder reklame.

At cykle er en rigtig god motionsform. Uanset om det er turen til arbejdet eller en lang cykeltur i weekenden. Der findes et væld af forskellige cykler på markedet, så hvilken type skal du vælge? Når du skal vælge en cykel, er der én faktor, som skal spille ind i dit valg, og det er, hvad du skal bruge cyklen til.

Skal du have en citybike?

En citybike er et godt valg, hvis du kører varieret kørsel. Det vil sige, hvis du bruger din cykel både til bykørsel og pendlerkørsel. Til dette formål får du både en fornuftig og driftssikker cykel.

En citybike er ligeledes god til dig, der skal køre børn i børnehaven, da du nemt kan montere et barnesæde på cyklen og en cykelkurv foran.

Hvad med en racercykel?

Alle kender naturligvis til en racercykel, for hvem har ikke set Tour De France og andre cykelløb. En racercykel er lavet til dig, som elsker landevejscykling. Racercykler er konstrueret således, at de kan køre hurtigt på landevejene. De er udstyret med tynde hjul, et såkaldt gedebukkestyr og har et aerodynamisk stel.

En racercykel er ikke egnet til at transportere børn på eller køre på grusstier. Den er beregnet til effektivt at give dig den motion, du ønsker på landevejene eller at bringe dig over en længere afstand til og fra arbejde.

Er en mountainbike noget for dig?

En mountainbike er lige noget for dig, hvis du elsker udfordringer på dine cykelture, spændende naturoplevelser og en særdeles fantastisk kredsløbstræning. De bruges nemlig til en motionsform, der for tiden vinder godt indpas i Danmark.

Mountainbikes kaldes også for MTB. De bliver brugt til kørsel i et kuperet og upoleret terræn. Derfor er det en særdeles solid cykeltype.

Skal du ud i en elcykel?

En elcykel har en stor fordel, og det er, at du kan cykle til arbejdet uden at være fuldstændig gennemblødt af sved, Elcyklen har jo leveret lidt ekstra hjælp på vejen. En del vælger at købe en elcykel, fordi de hellere vil cykle end tage bilen på arbejdet, da de derved slipper for at sidde i kø i morgentrafikken. Ved at anskaffe dig en elcykel sparer du både tid og penge, mens det på samme tid er miljøvenligt. En elcykel bruger nemlig ikke benzin eller diesel samt er billig at forsikre. 

Er du blevet inspireret til at finde en cykel, der passer til dit behov, kan du klikke dig ind på een af nedenstående: 

Cykelexperten

CykelPartner

FriBikeShop


Se andre seje sager om: