Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

En trofast jernhest kan få dig langt her i livet, og når du springer på nakken af en BLACK IRON HORSE er du lækkert kørende.

De unikke ladcykler drejer på baghjulet, og de er designet og håndbygget på værkstedet på Vesterbro i København, hvor det hele startede i 1996 under navnet Sorte JernHest.

I dag er navnet skiftet til BLACK IRON HORSE og baghjulsstyringen er opgraderet med den nye model THE PONY, som kombinerer bæredygtighed med sikkerhed, fedt design, høj kvalitet og køreegenskaber, der gør cykelturene til en ren fornøjelse.

Lige præcis bæredygtigheden er virkelig i fokus, så du for eksempel får et lad af 100% genanvendt plastik lavet her i Danmark.

Her i artiklen kigger vi nærmere på den danske ladcykel, der har fået international anerkendelse med tildelingen af den eftertragtede iF Design Award.

Lad os starte med en video, så du kan se, hvordan hesten ser ud.

Hemmeligheden ligger i baghjulet

Der er efterhånden en del ladcykler at vælge imellem, men BLACK IRON HORSE THE PONY er den eneste ladcykel på markedet, der styrer på baghjulet.

Den specielle styring gør cyklen ekstremt manøvredygtig, fordi den kan vende på en femøre, og det er især praktisk, når du kører rundt inde i byen. Det betyder også, at den er stabil og let at styre, når du fyrer godt med kilo i ladet. Faktisk er THE PONY i stand til at laste hele 110 kilo i ladet plus en fører på maks 130 kilo, og det er en voldsom lasteevne på en ladcykel.

Baghjulsstyringen betyder desuden, at THE PONY er monteret med forhjulstræk. Det giver en bedre kraftoverførsel til asfalten, når der er træk på to hjul fremfor et enkelt, og det er bare med til at give en endnu glattere tur. Det samme gælder nedbremsningen, for de hydrauliske skivebremser på forhjulene bakkes op af en centralt placeret bremse, så ladcyklen aldrig trækker skævt – heller ikke ved hård opbremsning.

Black Iron Horse

Børnesikker børnecontainer

THE PONY er først og fremmest lavet til at fragte dine arvinge, og det forpligter, når lasten er så værdifuld.

Derfor har BLACK IRON HORSE sørget for at gøre den ekstra sikker ved at placere en stålramme omkring det bæredygtige lad af genanvendt plast, så de er godt beskyttet, hvis uheldet er ude.

Ladet er i øvrigt stort nok til, at du kan spænde tre børn fast med 3-punktseler, hvor de så sidder sikkert og godt på bløde hynder. Og der er masser af plads til dit habengut, for ladet er ekstra dybt med plads til tasker og andet, mens der desuden er et opbevaringsrum bag sædet, som er let at komme til for farmand.

Smid så lige indbyggede lygter og hydrauliske skivebremser oveni hatten, og så har du ladcykel, der beskytter familien så godt som overhovedet muligt.

Black Iron Horse

Markedets bedste elmotor

Når du først har kørt på en ladcykel med elmotor, kan du slet ikke undvære hjælpen til rugbrødsmotoren.

THE PONY er som standard udstyret med en elmotor, og selvom alle komponenterne er lokale, så har de været nødt til at se mod Japan efter cyklens kraftværk. Årsagen er simpelthen, at de selv mener, den japanske Shimano Steps E6100 elmotor på 250 Watt og et moment på 60 Nm er den bedste på markedet.

Der er tale om en centermotor, der giver en meget naturlig fremdrift. Det føles nemlig ikke som at blive skubbet frem, for i stedet er det bare som at have virkelig gode ben. Og det er lækkert.

Black Iron Horse

Håndsamlet kvalitet på Vesterbro

Det hele startede jo på Vesterbro i 1996, og selvom BLACK IRON HORSE i dag er vokset til en stor virksomhed, holder de stadig fast i rødderne.

Alle cykler kommer igennem det københavnske værksted, hvor de kvalitetssikres og får tomlen op, før de suser ud til kunderne, og det er fedt.

Det betyder nemlig, at du får en topmoderne ladcykel med en gennemført historie, og i videoen herunder kan du komme en tur indenfor på værkstedet.

BLACK IRON HORSE THE PONY er fremragende til at fragte familien, men hvis du leder efter cykler til varetransport eller en ladcykel med plads til seks børn – hey regnbuefamilier bliver hurtigt store – er de også leveringsdygtige.

De introducerer desuden løbende nye modeller, og til næste år lander der for eksempel en ny model med plads til fire børn eller en voksen og to børn, så mulighederne er mange for at få det rigtige setup til netop dine behov.

Du kan se hele sortimentet LIGE HER.


Se andre seje sager om: ,