De kan altså noget, de svenskere. I hvert fald, når det kommer til biler, for nu er Koenigsegg klar med en spritny model, og den er voldsom.

Koenigsegg Gemera, som den helt officielt hedder, er en vaskeægte superhybridbil med plads til fire voksne mennesker i kabinen, der så skal sørge for at holde på hat, briller og gebis, når de banker fra 0-100 km/t på 1,9 sekunder. Ja, det var 1,9 sekunder.

Koenigsegg Gemera

Mega-GT med 1.700 hestekræfter

Det ligger godt i munden, ikke? Mega-GT. Det er Koenigseggs eget udtryk for den nye model, og det er noget af en mundfuld.

Koenigsegg Gemera er nemlig en hybridsuperbil med både en trecylindret benzinmotor på 2,0 liter og 600 hestekræfter, som så lige bliver suppleret af tre elmotorer med en samlet effekt på 1.100 hestekræfter og et moment på 3.500 Nm. Hver for sig ville det jo være mere end rigeligt, men kombineret er det helt absurd.

Koenigsegg Gemera

Familiebil?

På trods af de mange hestekræfter og vilde performance, er der masser af plads i Koenigsegg Gemera.

Der er nemlig fire sæder, hvor det faktisk ser ud til, at personerne på bagsædet får plads til benene. Det betyder jo i virkeligheden, at den er meget anvendelig til daglig kørsel, og der er endda ISOFIX-beslag til let og elegant at installere og fjerne autostole. Ungerne synes da sikkert, det er meget sjovt at komme med ud i farmands Koenigsegg.

Koenigsegg Gemera

En meget eksklusiv fornøjelse

Koenigsegg har lige præsenteret deres nyeste medlem af familien, så de er endnu sparsomme med ting som pris og tilgængelighed. De afslører dog, at der kun bliver produceret 300 eksemplarer, og så kan du vel selv godt lægge to og to sammen og komme frem til, at der nok ikke er plads i budgettet til en Koenigsegg Gemera.

Derfor er det jo ikke forbudt at savle.


Se andre seje sager om: