Tilbage i det herrens år 1910 efter Kristi Fødsel blev virksomheden A.L.F.A. (Anonima Lombarda Fabbrica Automobili) grundlagt i Milano i Italien. Hovedkvarteret ligger der stadig, men i dag kender vi bilproducenten som Alfa Romeo.

Det er jo så 110 år siden, og det skal fejres. Derfor er Alfa Romeo nu klar med to voldsomme udgaver af deres Giulia-model, og i videoen herunder får du et kig på Alfa Romeo Giulia GTA og GTAm

Mindre vægt, større muskler

Forskellen på de to biler er, at Giulia GTA er godkendt til privatbrug, mens GTAm er beregnet til banen, men de deler samme DNA, og det er gode gener, de render rundt med.

De er nemlig begge baseret på en Giulia Quadrifoglio og udstyret med en 2,9 liters biturbo V6-motor med 510 hestekræfter, der med baghjulstræk sender dem fra 0-100 km/t på 3,6 sekunder.

Og så er der selvfølgelig 20 tommer fælge med keramiske bremser, titanium-udstødning fra Akrapovic og heftigt brug af kulfiber til at holde vægten nede. Det er ret lækkert, og som en ekstra bonus får du ekstraudstyr som en Bell-hjelm og et komplet kører-outfit fra Alpinestars med heldragt, handsker og sko. Plus et kursus hos Alfa Romeo Driving Academy.


Se andre seje sager om: