Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Her i Påsken tog jeg ungerne og konen med på besøg hos familien i Nordjylland. Ja, turen fra København til det Nordjyske kan godt være noget af en udfordring med to små drenge på 4 og 6 år, men til lejligheden havde jeg lånt en Q7 TFSI e af Audi, og så var det pludselig en helt anden sag.

Hvorfor?

Fordi den kører som en drøm, og det hjælper på alles humør. Sådan er det bare.

Her i artiklen kan du læse mere om Audis hybrid-Q7, men du kan også springe direkte videre til Audi for mere info LIGE HER.

Audi Q7 TFSI e

Stor og luksuriøs

Audi Q7 har altid været en stor krabat. Det er den stadig, men nu findes den også som plug-in hybrid, og det er netop denne jeg har haft fornøjelsen af at tage på langtur.

Dens største force er også netop størrelsen, for den ligger bare fremragende på motorvejen, hvor den adaptive fartpilot klarer det hele. Jeg må indrømme, at Audi har en af de bedste adaptive fartpiloter på markedet, og i Q7’eren er den bare implementeret til perfektion.

Det betyder, at det er virkelig rart at køre i den, og jeg slår faktisk fartpiloten til både på motorvejen og på landevejen. Den sørger nemlig for at holde den korrekte fart, hvilket er meget praktisk, når du nu engang sidder i en bil udstyret med en ganske potent 3,0 liters V6’er med 381 moment-tunge hestekræfter.

Når du så kombinerer fartpiloten og den brølstærke motor med et hav af lækkerier i kabinen, så har du virkelig en luksusbil, der vil frem i verden. Nå ja, plus den adaptive luftundervogn selvfølgelig. Det er som at svæve på en sky.

Audi Q7 TFSI e

Også god i byen

Nu er der jo normalt ikke meget mening i at fræse rundt i en kæmpe bil inde i byen, hvor de korte ture er dominerende. Her gør Audi Q7 sig til gengæld ganske godt, for selvom den er stor, så er den let at navigere takket være snedig teknik som et 3D-oversigtsbillede af bilen. Og så er der selvfølgelig hele hybrid-teknologien.

Ja, modelbetegnelsen Q7 TFSI e dækker over, at der er tale om en plug-in hybrid. Og det er fedt.

Du får nemlig op til 40 kilometer på ren strøm, og så skal du selvfølgelig bare huske at tanke el med jævne mellemrum. Det betyder også, at det er meget nemmere at parkere inde i byen. Jeg bor selv i København, hvor det kan være noget af en udfordring at finde en parkeringsplads, men når du kører i en hybrid, får du pludselig adgang til parkeringspladserne til elbiler, og det øger altså dine chancer for at finde en ledig bås betragteligt.

Det gør altså Audi Q7 TFSI e til en yderst lækker maskine, og så er det egentlig lige meget, om du holder dig til asfalten eller begiver dig ud i det mere rå terræn. Du får masser af luksus med på turen.

Audi Q7 TFSI e

Se andre seje sager om: