Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Planlægger du at rykke hele familien med på bilferie?

Det lyder som en fremragende idé, men så må du nok også hellere sikre dig, at der er styr på stumperne. Ellers kan drømmeferien hurtigt forvandle sig til et par uger i helvede.

Derfor har vi fundet 10 ting fra Bildeleshop, der sørger for ro på bagsædet.

10 ting til bilferien med familien

Solskærm sikrer skygge

Selvom solen er vores ven, så kan den også blive for meget. Derfor er det en god idé med afskærmning mod solens stråler, så børnene på bagsædet ikke koger mere end højest nødvendigt.

På linket herunder finder du en masse forskellige modeller, så du kan udvælge nogle, der falder i ungernes smag.

KØB HER

10 ting til bilferien med familien

iPadholderen har din ryg

Udsigten er da fin nok ud af vinduet, men intet slår tiden ihjel som en iPad. Og med den her iPadholder kan ungerne stene løs, mens hænderne er fri til andre ting.

Og jaja, de burde måske nyde udsigten i stedet, men helt ærligt, så høvlede vi da selv igennem en forfærdelig masse Jumbobøger som små på bilferierne, så det går nok.

KØB DEN HER

Køleboks giver kolde føde- og drikkevarer

Uden mad og drikke dur helten ikke. Og hvis du nogensinde har prøvet at være på langtur med et bagsæde fyldt med utilfredse unger, kender du også værdien af en kold sodavand.

Det får du rigeligt af med den her køleboks, for den rummer 40 liter og er lige til at forbinde til cigartænderen. Så er det jo bare en bonus, at den er A+++ energibesparende, så du suger mindst muligt fra bilens batteri.

KØB DEN HER

10 ting til bilferien med familien

Nakkepuden sikrer luren

Hvis du nogensinde har prøvet at tage en morfar i bilen, kender du også problemet med at sikre en ordentlig plads til hovedet.

Her er en nakkepude ret genial – både til børn og voksne – for den sørger for at stabilisere hovedet, der både giver bedre søvn og desuden sikrer mod hold i nakken.

KØB HER

10 ting til bilferien med familien

Førstehjælpskassen i nødstilfælde

Man ved jo aldrig, hvad der kan ske af uheld på sådan en bilferie, og derfor er det en god idé at være forberedt.

Det er du så rigeligt med en førstehjælpskasse, og her får du plastrer, bandager og alt det nødvendige til at behandle småskader. Det sætter du pris på, for synet af en smule blod kan få de fleste børn til at skrige i vildens sky.

KØB DEN HER

10 ting til bilferien med familien

Håndstøvsuger tager skraldet

Nå ja, det er måske ikke specielt sexet med en støvsuger i bilen, men til gengæld er det pokkers praktisk, når først ungerne har fortæret en halv pakke kiks, mens den resterende halvdel flyder rundt i sæderne og bunden af bilen.

Her får du en let løsning til oprydningen, og der medfølger endda flere børstehoveder til at komme helt i bund, mens opladningen er nem med en handy opladerstation.

KØB DEN HER

10 ting til bilferien med familien

Selepuden sørger for sikkerheden

Når dit barn vejer mere end 15 kilo og maks er 135 centimeter højt, så er en selepude optimal til sikkerheden.

Den skal så også være udstyret med ECE mærkning 44-03, 44-04 eller R-129 for at være EU-godkendt, og på linket herunder finder du et kæmpe udvalg af selepuder, som lever op til de gældende regler.

KØB HER

Inverteren klarer strømmen

Ja, i disse dage skal det meste sjove udstyr bruge strøm. Og med den her Inverter omdanner du cigartænderen til 220-240 Volt eller 110-120 Volt, så du kan smide et ganske almindelig stik eller to USB-stik direkte i strømkilden.

Det bliver du glad for, og det gør de øvrige passagerer i øvrigt også.

KØB DEN HER

10 ting til bilferien med familien

Opbevaringstasken til bagsædet holder overblikket

Opbevaring, opbevaring, opbevaring. Det kan du nærmest ikke få for meget af, og med den her opbevaringstaske, udvider du faktisk din eksisterende plads.

Når den er foldet sammen, er den kun 5 centimeter tyk, og i udfoldet tilstand får du plads til 26 liter fordelt i to overskuelige rum. Så er det let at finde favoritbamsen, når yngstemanden har brug for den.

KØB DEN HER

Tagboks giver mere plads

Du kommer hurtigt i pladsproblemer, når hele familien skal med på tur, så der er brug for ekstra lagerplads.

Med den her tagboks fra Thule får du hele 610 liter ekstra plads på taget, og den kan tage imod 75 kilo. Den er også ret let at smide på taget med kvikmonteringssystemet PowerClick, der klikker, når boksen er korrekt monteret. Så er du 100% sikker på ikke at tabe den på Autobahn.

KØB DEN HER