Det fungerede jo meget godt for vikingerne og alverdens andre søfolk gennem historien, før det fossile brændstof blev den altdominerende faktor, når der skulle fragtes varer rundt på verdenshavene.

Og nu er sejl ved at gøre et kæmpe comeback, for virksomheden Bar Technologies er begyndt at teste fragtskibe med et fastmonteret sejl af metal.

Det specielle metalsejl hedder WindWing – ja, det er et fedt navn, ikke? – og de har monteret det på Mitsubishi Corporations fragtskib Pyxis Ocean i samarbejde med shippingvirksomheden Cargill Ocean Transportation, hvor det allerede nu står klart, at det er med til at sænke CO2-udslippet med helt op til 30%. Det er alligevel en del.

CEO i Cargill Ocean Transportation, Jan Dieleman, udtaler:

“The Maritime Industry is an extremely hard industry to decarbonize. So there’s not many tools that you have. So it’s really important that we as users of the maritime industry are also going to get involved in some of the innovation and really move the industry forward.”

Det er i hvert fald spændende at se, hvad der kommer til at ske med fragtskibene i fremtiden, og i videoen herunder får du et nærmere kig på den nye teknologi.