De plejer jo at have godt styr på landevejens transportmidler, men nu begiver BMW sig ud på vandet med afsløringen af deres nye båd.

Og det er en vild en af slagsen, for der er tale om en elektrisk hydrofoil båd, der svæver på vandet.

LÆS OGSÅ:

[visual-link-preview encoded=”eyJ0eXBlIjoiaW50ZXJuYWwiLCJwb3N0IjoxNTYzMzUsInBvc3RfbGFiZWwiOiJJbmRsw6ZnIDE1NjMzNSAtIEFkYXN0cmEgZXIgaWtrZSBlbiB0eXBpc2sgc3VwZXJ5YWNodCIsInVybCI6IiIsImltYWdlX2lkIjoxNTYzMzgsImltYWdlX3VybCI6Imh0dHA6Ly9tYW5kZXNhZ2VyLmRrL3dwLWNvbnRlbnQvdXBsb2Fkcy8yMDE5LzA3L0FkYXN0cmEtZXItaWtrZS1lbi10eXBpc2stc3VwZXJ5YWNodF8xLmpwZyIsInRpdGxlIjoiQWRhc3RyYSBlciBpa2tlIGVuIHR5cGlzayBzdXBlcnlhY2h0Iiwic3VtbWFyeSI6IiIsInRlbXBsYXRlIjoidXNlX2RlZmF1bHRfZnJvbV9zZXR0aW5ncyJ9″]

Båden er lavet i samarbejde med bådfabrikanten TYDE og BMW Designworks, og den er officielt blevet afsløret i forbindelse med 2023-udgaven af Cannes Film Festival, der løber af stablen i disse dage.

Det er noget af en atypisk båd, der faktisk ikke ligner meget andet derude på verdenshavene.

BMW er klar med en lækker båd

Som du kan se på billedet herover, får man faktisk en futuristisk stue med kæmpe vinduer til at nyde udsigten, og selve sejladsen foregår via en kommandostation med en 36 tommer 6K touchskærm med iDrive-inspiret styring.

Det er da ikke så tosset, og den er i stand til at skyde 55 km/t med en rækkevidde på lige knap 100 kilometer. Det er her hydrofoil-delen kommer ind i billedet som en smart løsning, for når båden svæver på vandet er den meget mere effektiv og bruger således helt op til 80% mindre energi på at komme frem i verden.

Indtil videre er der tale om et koncept, men de skal da bare få den sat i produktion.

BMW er klar med en lækker båd


Se andre seje sager om: ,