Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Jeg kommer oprindeligt fra en lille landsby i Nordjylland, men bor nu midt inde i København. Og kontrasten mellem de to steder, når det handler om at eje en bil, er ret voldsom, for i landsbyen kan du ikke leve uden en bil, mens du i storbyen nærmest ikke kan leve med en bil. Bare det at skaffe parkeringsplads er jo et rent helvede. Men jeg vil have en bil, og derfor har jeg brug for noget der kan klare sig under trange vilkår og samtidig kan håndtere turene på landet. Og det kan den nye Opel Mokka X. Jeg har nu haft mulighed for at testkøre bilen over en længere periode, og der er især tre fede features, der gør den til den ideelle bil til byboeren, som alligevel gerne vil offroade den i det hårdere terræn. Følg med her.

3 grunde til, at Opel Mokka X er en fed bil i byen og til eventyr

KOMPAKT STORHED

Det er en svær kunst at få noget lille til at virke stort. Indsæt selv valgfri fræk vittighed. Men Opel Mokka X klarer det ganske fremragende. Selvom det føles som at sidde i en fuldblods SUV, når jeg triller afsted, så fylder den faktisk ikke særligt meget og er derfor nem at smide ind i en parkeringsplads, der ellers virkede lidt for kompakt. Her hjælper bakkameraet jo også en del. Den ser da heller ikke specielt voldsom ud fra ydersiden, og det er den heller ikke. Men indenfor har jeg rigeligt med plads og komfort, og den høje siddeposition gør det bare ekstra grandiost og overskueligt, for jeg sidder lige et hoved højere end de fleste andre bilister på vejen, og det giver bare en rar fornemmelse. Det samme gør de ergonomiske sportssæder, der tilpasser sig ryggen, og så burde alle biler bare have en albuestøtte til at hvile højre arm.

3 grunde til, at Opel Mokka X er en fed bil i byen og til eventyr

FIREHJULSTRÆKKET GIVER OVERSKUD

Det er ikke ligefrem noget, du tænker over i hverdagens asfalt-trilleri, men hvis du er den eventyrlystne type, er firehjulstrækket lige præcis den ting der giver ekstra overskud. Så kan du nemlig tage “The road less traveled” for lige at blive lidt lyrisk. Jeg benyttede det for eksempel selv til at tage på byggeri-rundfart, hvor jeg en søndag fik lusket mig ind på byggepladser for at kigge på nogle af de spændende byggerier i København, og på den måde kunne jeg komme tættere på ved at forlade asfalten og køre på de grusede veje med kæmpe huller. Jaja, det kan virke banalt, men når du har en bil, er det jo ikke meningen, at den skal begrænse dig.

3 grunde til, at Opel Mokka X er en fed bil i byen og til eventyr

Tjek testkørslen af Opel Mokka X her i videoen, hvor den kommer på hårdt arbejde i barskt terræn.

BILEN ER FORBUNDET TIL VERDEN

DSB siger, at i toget er tiden din egen. Det er det så sandelig også i bilen, og i Opel Mokka X slapper jeg af uden de store bekymringer fra omverdenen. Jeg kan samtidig vælge at være forbundet til hele verden. Det fremragende infotainmentsystem med en 8 tommer touchskærm er nemlig udstyret med Apple CarPlay via Intellilink-systemet, så du kan forbinde din mobiltelefon og bruge de samme funktioner, som du er vant til. Om det så er at snakke med vennerne eller bestille mad fra JustEat. Mulighederne er der. Og du får desuden det integrerede service- og sikkerhedssystem Opel OnStar, der for eksempel kan hjælpe dig med at finde vej og tilkalde hjælp i tilfælde af uheld. Det er fedt med så mange muligheder, og jeg kan godt lide, at selve kabinen er udstyret med et fåtal af knapper, så det hele ikke føles overvældende, men enkelt og funktionelt. Hey, smarte funktioner er kun smarte, hvis du kan finde ud af dem.

3 grunde til, at Opel Mokka X er en fed bil i byen og til eventyr

Det var de tre punkter, der gør Opel Mokka X til en fremragende bil til den eventyrlystne byboer.

Du burde unde dig selv at prøve en tur i Opels SUV, så hop videre til deres hjemmeside og book en prøvetur.

Der er selvfølgelig også mulighed for at privatlease bilen. Tjek priserne her, der starter fra 2.995 kroner om måneden.

Opel Mokka X forkæler dig med fire fede features

Opel Mokka X forkæler dig med fire fede features


Se andre seje sager om: ,