Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Det giver jo ingen mening at have din opsparing stående i banken og trække negative renter. Heldigvis er der andre og bedre steder at få dine penge til at yngle.

Investering i ejendomme er for eksempel en fremragende yngleplads for din opsparing, men indtil nu har det været svært at navigere i junglen af muligheder for almindelige mennesker.

Sådan er det ikke længere.

Den danske online investeringsplatform The Many tager dig nemlig i hånden og gør det let, for det tager kun fem minutter at oprette sig som bruger, og du behøver ikke mere end 100 kroner at investere for. Tidligere var grænsen 750.000 kroner for sådanne investeringer, men her kan du altså nøjes med en brøkdel. Så er du i gang, og ved du hvad, det er så simpelt, at alle kan være med.

Her i artiklen dykker vi dybere ned i fundamentet bag The Many, og lad os da bare starte med en video, der skærer det ud i pap.

Du kan også se mere på deres egen hjemmeside ved at klikke her

DANMARKS FØRSTE ONLINE INVESTERINGSPLATFORM MED INSPIRATION FRA ANDELSBEVÆGELSEN

Selvom det er en god investering, har du temmeligt sikkert ikke råd til at købe en hel bygning på egen hånd. Til gengæld har du råd til at købe en procentdel af bygningen, og det er her, The Many kommer ind i billedet.

The Many hed tidligere Brickshare, og i 2019 vandt de prisen som bedste Nordiske FinTech Startup, og deres unikke koncept har givet kæmpe succes med over 20.000 brugere, som har investeret i deres bygninger i København og Århus.

De deler en bygning op i håndterbare andele, så du køber en bid af helheden og herefter løbende får udbytte af huslejeindtægter og i sidste ende et eventuelt salg af bygningen. Du behøver endda ikke have penge opad lommen fra start, for det er gratis at oprette sig som bruger, og du kan reservere din investering og vente med at betale til projektet er tæt på at lukke – så slipper du for, at dine penge står og fiser husleje af på en andens konto.

Det er smart, og selvom koblingen mellem denne type finansiering og ejendomsinvestering er ny, så er det præcis samme koncept som i 1900 tallet lå til bunds for andelsbevægelsen med andelsmejerierne som et glimrende eksempel. Nu rykker andelsbevægelsen ind i det 21. århundrede, og du er inviteret.

Fordelene ved denne type investering er mange, men den er særdeles fordelagtig i disse tider, hvor bankerne har negative renter og aktiemarkedet er udfordret. Ejendomsinvestering er ikke udsat for samme pres, og kan derfor give et løbende afkast og udbytte.

For eksempel er det seneste projekt hos The Many budgetteret med et afkast på 8% før skat, hvilket da må siges at være en fornem investering.

The Many har også lanceret The Market, hvilket gør det muligt at købe sig ind i tidligere projekter, mens de faktisk også har udvidet porteføljen til at inkludere investering i energiproduktion fra bæredygtige kilder med vind og sol. Ja, det er fedt, at du kan investere med god, grøn samvittighed.

KOM I GANG HOS THE MANY VED AT TRYKKE HER

Med Danske The Many kan du investere i ejendomme fra kun 100 kroner

SÅDAN VIRKER THE MANY

Du behøver slet ikke en fin uddannelse eller tidligere erfaring med investering. Når du først har oprettet dig som bruger hos The Many, kan du browse deres investeringsprojekter og sammensætte din portefølje. Herefter kan du læne dig tilbage og tage en slapper, mens et team af professionelle varetager din investering, og du får løbende udbetalt udbytte fra driften af ejendommene.

Modsat andre spillere indenfor denne type investeringer, så er du hos The Many en direkte medejer af bygningen. Du er med på holdet og ejer altså helt lavpraktisk en portion af byggestenene i ejendommen.

Ønsker du at trække din investering ud, får du del af en eventuel værdistigning fra ejendommene. Det er som udgangspunkt muligt at sætte sine andele til salg på The Market, så du kan realisere på månedsbasis – præcis som du kender det fra andre investeringer.

Ja, det er virkelig enkelt, og hvis du vil holde øje med din investering undervejs, logger du bare ind på din profil, hvor du får det forkromede overblik over det hele.

Det er ejendomsinvestering for alle, hvor du slipper for bøvl og besvær med hverken drift eller administration.

KOM I GANG HOS THE MANY VED AT TRYKKE HER