Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Da Tissot i 1978 smed deres PRX-model på markedet blev det en øjeblikkelig klassiker, for det minimalistiske design, hvor urkasse og rem flyder sammen, ramte nemlig tidsånden lige i røven.

Men godt design går jo aldrig af mode, og i 2021 var de klar med en opdateret version i form af PRX Powermatic 80, der kombinerer de klassiske dyder med moderne teknik.

Det er så samme model, der nu får et strejf Bucherer-magi, og her i artiklen kigger vi nærmere på det blærede Tissot PRX Automatic Bucherer Exclusive, som er en yderst eksklusiv fornøjelse, for det produceres kun i 888 eksemplarer.

Tissot PRX Automatic Bucherer Exclusive

Moderne nostalgi til armen

Det er altså ret fedt med klassikere, der aldrig går af mode.

Og det gælder for Tissot PRX, der virkelig banker et stilrent design på dit håndled. Her får du nemlig rene linjer med en 40 millimeter urkasse af rustfrit stål, der smelter sammen med remmen af det samme materiale, så resultatet er et gennemført ur.

Her er det så ekstra fedt, at der er domed safirkrystal på forsiden til at yde ekstra beskyttelse mod ridser, mens bagsiden ligeledes byder på safirkrystal til at sikre udsigten til urværket. Det er nemlig her du finder det moderne islæt i form af Powermatic 80 bevægelsen med 80 timers gangreserve, så du kan lade det ligge i over tre dage uden at løbe tør for strøm.

Og bare rolig, selvom det er et knivskarpt dress-ur til de fine anledninger, er det stadig hårdført bygget og endda vandtæt ned til 100 meter under havets overflade.

Ja, mindre kan også gøre det, men holdbarhed kan man jo aldrig få for meget af.

Tissot PRX Automatic Bucherer Exclusive

Bucherers tydelige aftryk

Nu er der jo tale om en specialmodel af PRX, hvor Tissot og Bucherer har slået kræfterne sammen, og det betyder selvfølgelig unikke detaljer.

Her får du en forgyldt urkrans og visere, der sammen med den blå urskive og det rustfrie stål på urkasse og rem bare matcher vildt godt. Og på bagsiden er der selvfølgelig både Tissot og Bucherer markeringer, mens der tydeligt er markeret, hvilken udgave af de 888 eksemplarer, du er i besiddelse af.

Hvorfor så lige 888 eksemplarer?

Jo, det hænger sammen med, at Bucherer er stiftet i 1888.

Hvorfor så ikke 1.888 eksemplarer?

Jo, det er ikke eksklusivt nok.

Nu tænker du sikkert, at det da lyder som en dyr fornøjelse at få så gennemført et ur på armen, men det er ikke tilfældet.

Du skal nemlig kun slippe 5.695 danske kroner for et Tissot PRX Automatic Bucherer Exclusive, og det er altså en skarp pris for at få et tidløst ur med moderne teknik på armen, som desuden er af så høj kvalitet, at det sagtens kan gå i arv til fremtidige generationer.

Hvis du altså kan få fingrene i et af de 888 unikke eksemplarer.

Tissot PRX Automatic Bucherer Exclusive