Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Da Rado tilbage i 1962 lancerede deres bud på et hårdført dykkerur, forsynede de det med et meget passende navn. De kaldte det nemlig Captain Cook – højest sandsynligt opkaldt efter den engelske opdagelsesrejsende James Cook.

Siden er det så blevet synonym med ekstrem holdbarhed, og her 60 år efter lanceringen er de klar med deres mest solide ur til dato – det nye Captain Cook High-Tech Ceramic Diver.

Her i artiklen kigger vi nærmere på det blærede dykkerur, og først får du lige en video af herligheden.

SE MERE HOS RADO

Keramik der holder en evighed

Det er lige meget, hvor dine eventyr fører dig hen. Captain Cook High-Tech Ceramic Diver kan stort set holde til alle udfordringer.

Dykkeruret er nemlig opbygget med en 43 mm. keramisk urkasse, der både er ekstremt hård og samtidig ekstremt let. Derfor er det også et lignende materiale, der bruges til bremseskiverne i Formel 1. Den keramiske urkasse er således nærmest umulig at ridse, og det giver altså en stabil makker til alt fra udforskning i havet til kradse ture i vildmarken – eller bare hverdagens strabadser.

Du får nemlig et ur, der er specialudviklet til livets vildeste situationer, hvilket også betyder, at du har et ur for livet, som desuden er oplagt at give videre til kommende generationer, hvor det bevarer samme skarpe udseende år efter år.

SE MERE HOS RADO

Rado Captain Cook

Klassiske Captain Cook dyder i moderne indpakning

Selvom Captain Cook High-Tech Ceramic Diver er velsignet med topmoderne materialer, bygger det stadig en tydelig bro til det originale ur for 60 år siden med en klar Rado DNA.

Du får for eksempel en Rado R763 bevægelse med en gangreserve på hele 80 timer og en Nivachron® antimagnetisk hårfjeder til at sikre høj præcision, mens datovisningen ved klokken 3 bruger røde tal til at vise datoen – en tydelig reference til tidligere modeller.

Det samme gælder for det buede safirkrystal med antirefleksive belægninger på både front og bagside, der sammen med de store visere og markering gør det let at aflæse tiden under alle forhold. Inklusiv dårlige lysforhold takket være LumiNova® på både visere og markeringer.

Og har du så tænkt dig at bruge uret til dykning, kan du glæde dig over, at det er Rados første dykkerur med en ISO 6425 certificering, hvilket betyder, at det opfylder de strengeste krav og er modstandsdygtigt mod elementerne helt ned til 300 meter under havets overflade.

SE MERE HOS RADO

Rado Captain Cook

6 imponerende varianter – samme seje stil

Der er rig mulighed for at matche uret til din personlighed, for Captain Cook High-Tech Ceramic Diver findes i seks forskellige varianter.

Her kan du vælge mellem urkasser udført i sort, olivengrøn eller den såkaldte Plasma-version med et gråt look, og du kan krydre det hele med en gummirem eller en rem af keramik til at gøre det hele fuldendt.

Lige meget, hvad du springer på, får du stadig den keramiske urkasse og et dykkerur, der er specialudviklet til at være din trofaste følgesvend på alle de eventyr, der venter forude.

Og så er det jo også bare virkelig lækkert at se på.

SE MERE HOS RADO


Se andre seje sager om: