Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Schweiziske DOXA har banket lækre ure sammen siden 1889, og det hele eksploderede i 1967 med introduktionen af det legendariske DOXA Sub 300T dykkerur, som hurtigt røg på armene af kendte opdagelsesrejsende og dykkere – blandt andet den berømte undervandsforsker Jacques Cousteau.

Her i artiklen kigger vi nærmere på de lækre ure fra DOXA.

Innovation møder tradition

Da Georges Ducommun grundlagde DOXA i 1889 i landsbyen Le Locle i hjertet af den schweiziske urindustri, var det begyndelsen på en lang rejse med fordybelse i kvalitetsure.

DOXA er i øvrigt græsk, og det betyder ære. Georges Ducommun valgte netop dette navn, fordi han lagde al sin ære i at skabe ure af høj kvalitet, og efter introduktionen i 1889 gik der ikke længe, før urene var respekterede for deres pålidelighed og kvalitet, mens de samtidig blev kendt for en dedikation til teknologisk innovation og fremragende håndværk.

Det slog så for alvor igennem i 1967 med det første dykkerur Sub 300T – det første professionelle dykkerur til massemarkedet.

Her kunne den almindelige forbruger pludselig få et ur på armen, der kombinerede et forholdsvist lavt prisskilt med ekstrem holdbarhed, og der var desuden en række innovative tilføjelser som en unik orange urskive, rotationskala for dykkertid og en patenteret “no-decompression” dykkertabel på rammen.

Faktisk er det de samme dyder, der gør sig gældende den dag i dag med det store sortiment af dykkerure fra DOXA.

DOXA

Luksus og moderne præstationer

I dag er DOXA verdenskendt for sine omfattende kollektioner af SUB-dykkerure, mens de desuden laver en enkelt variant til overfladen i form af DOXA Army.

Men det er altså dykkerurene der definerer DOXA, og her har de en række lækre modeller i sortimentet.

De laver faktisk stadig nye udgaver med det klassiske design fra Sub 300T, som du så kan få i seks forskellige farver og flere specialmodeller, og her er der desuden mulighed for at springe på et Sub 200, et Sub 600T og topmodellen Sub 1500T.

Her relaterer tallene sig til den godkendte dybde, urene kan klare at komme ned i verdenshavene.

Det betyder altså, at du med Sub 1500T får et dykkerur, der er certificeret til at klare dyk helt ned til 1.500 meter under havets overflade, og så kan det da godt være, at du aldrig kommer så langt ned, men det er da fedt at vide, at uret kan holde til det.

SUB 1500T er desuden udstyret med et topmoderne schweizisk automatisk urværk med præcis tidsangivelse og pålidelighed, og så er safirkrystalglasset ridsefast og giver optimal beskyttelse mod hverdagens udfordringer og ekstreme dyk.

Som en ekstra fordel er SUB 1500T forsynet med et patenteret armbåndssystem, der garanterer en perfekt pasform, hvad enten du bærer den over våddragten eller direkte på håndleddet.

Jeps, det er et klasse-ur til ture i havet eller på de bonede gulve.

Det gælder faktisk alle urene fra DOXA.

DOXA