Reklame for UNICEF Danmark.

Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Sidste år kørte UNICEF den sjove julestil med deres helt egen julesweater, som er en ret genial måde at komme i julestemning og samtidig støtte et godt formål.

Nu er de så på den igen, for julesweateren er tilbage, og det er ret fedt, at UNICEFs ambassadører støtter op om projektet med folk som Kasper Hjulmand, Mads Steffensen, Nikolaj Kopernikus og Rasmus Brohave som frontmænd.

Her i artiklen kigger vi nærmere på den unikke julesweater.

KØB JULESWEATEREN HER

UNICEFs ikoniske julesweater gør Julen sjovere

Bæredygtighed, høj kvalitet og et glimt i øjet

En julesweater skal være lidt fjollet.  Sådan er det bare, for det er med til at forstærke hyggen.

Her rammer julesweateren fra UNICEF den perfekte stil, for den smider lige nogle juledekorationer på drengen uden at blive for meget. Det er faktisk en ret skarp trøje, som nok skal få dig sikkert gennem december.

Og det er samtidig en bæredygtig trøje, som jo er fuldstændigt i tråd med UNICEFs fokus på klima og arbejdet for børn, der er ramt af klimaforandringerne på jorden. Den er for eksempel produceret af økologisk bomuld dyrket med 91% mindre vand end konventionelt, og der er hverken benyttet kemi eller pesticider i processen, mens selve emballagen er lavet af 100% genanvendt plastik.

Julesweateren er desuden GOTS-certificeret, og i praksis betyder det, at fabrikken arbejder aktivt med bæredygtighed og de 17 verdensmål med bæredygtige materialer og hangtags. GOTS-certificeringen sikrer desuden, at der er stillet høje krav til arbejds- og miljøforholdene i hele værdikæden, og det er med til at sikre din gode samvittighed.

Det er bare ekstra god stil med bæredygtigheden, og det økologiske bomuld er ekstremt blødt og varmt, så du får virkelig bare en hamrende lækker trøje.

Og ja, du må gerne bruge den hele året rundt.

KØB JULESWEATEREN HER

UNICEF Julesweater

HVAD GÅR PENGENE TIL?

Når du køber en UNICEF julesweater går pengene til deres arbejde for verdens mest udsatte børn.

Pengene er altså ikke øremærket til et specifikt område eller katastrofe, så i stedet kan de bruges der, hvor der er mest brug for det lige nu – som vi for eksempel ser i Somalia og det krigshærgede Ukraine.

Dog er fokus først og fremmest på de børn, som har mest brug for hjælp lige nu. Det kan for eksempel være medicin, mad, varmt tøj eller telte, til at give børn tag over hovedet i flygtningelejre.

KØB JULESWEATEREN HER