Denne artikel indeholder sponsorerede links.

Er det tid til en oprydning i din garderobe? Vi anbefaler, at du starter med at finde ud af dine basale beklædningsgenstande. Hvis du har en komplet grundlæggende garderobe, vil du sjældent spørge dig selv, hvad du skal have på.

En garderobe skal bestå af forskellige slags beklædningsgenstande, der kan blandes, matches og kombineres med det meste.

Dette gælder for typiske beklædningsgenstande som sko, jeans, bukser, t-shirts, skjorter, trøjer og jakker. Derudover kommer sæsonbestemt tilbehør som vanter, hatte, tørklæder og shorts. Hvis du har mindst et grundlæggende stykke tøj i neutrale farver i hver af disse kategorier, kan du komme langt!

I denne artikel vil vi forsøge at vise dig, hvordan du let sammensætter den perfekte garderobe!

Har du disse basale beklædningsgenstande i garderoben?

Med disse 13 produkter i din garderobe er du altid klar til enhver lejlighed:

– Denimfarvede jeans

– Sorte jeans

– Denimjakke

– Skjorte

– Formelle bukser

– Blazer

– T-shirt

– Uld-sweater

– Bomulds-sweater

– Bælte

– Sneakers

– Støvler

– Formel frakke

Sørg for, at tøjet er neutralt og ikke har print eller andre detaljer. Det vil være lettere at kombinere det med mere farverigt og detaljeret tøj, hvis du også vil have dette i din garderobe.

Lag på lag – når det er koldt

Klædt på til at imponere - herremode

Når efteråret og vinteren ankommer, kan det ofte være vanskeligt at vide, hvad man skal have på. Her er vores bedste tip til at tænke lag på lag.

Med flere lag vil det være lettere at holde dig varm i kulden. På samme tid vil det også være lettere at fjerne et stykke tøj eller to, hvis du føler din kropstemperatur stiger hurtigt, når du kommer indendørs.

Et typisk efterårs- og vintersæt fra bund til top kan se sådan ud:

– Tynde og lange uldsokker

– Støvler

– Sorte jeans

– T-shirt (helst uldmateriale)

– Skjorte

– Sweater i uld

– Grå, sort eller beige frakke i uldmateriale

– Uldhalstørklæde

– Læderhandsker

– Hat eller hue i uldmateriale

Måske er du for nylig flyttet til en by, hvor det er koldere? Disse tip holder dig både varm og moderigtigt klædt.

Følg vaskeinstruktionerne

Kvalitets- og herretøj er ofte lavet af delikate materialer, hvilket betyder, at man skal passe godt på det. Det betyder, at du skal følge vaskeinstruktionerne bedst muligt, og undgå at vaske tøjet for ofte.

Hvis tøjet ikke er blevet plettet, er en grundig luftning af det tilstrækkeligt. Dette skyldes, at kvalitetstøj ofte består af uld og andre materialer, der har evnen til at ”selvrense”.

Nogle generelle ”vaske-regler” du skal følge for at dit tøj holder længst muligt

Regel nummer 1 vil altid være at følge instruktionerne om vask og pleje. Hvis der står, at tøjet skal vaskes ved 30 grader, skal det bestemt ikke vaskes i varmere vand end det. Hvis der står at tøjet skal vaskes i hånden, skal du helst vaske det i hånden – men det kan også vaskes på håndvaskprogrammet på vaskemaskinen.

Brug altid vaskemidler beregnet til tøj indeholdende uld. Sørg for at jakker, frakker og jakkesæt bliver renset på et renseri for at tøjet holder så længe som muligt.

Med disse tip vil du altid være klædt passende til enhver lejlighed!