Det er ikke sikkert, du er stødt på navnet endnu. Og hvis du har set ham, har du måske bare tænkt, at Christopher er gået hårdt til den i fitten på det seneste.

Men 23-årige Tobias Maj Stelzner er altså helt sin egen, og han er godt på vej til at træde ind på den store scene som danmarks nye stjerneskuespiller med roller i filmene “Jagtsæson 2” og “Jomfruer fra rummet”, der kører i biograferne lige nu. I den sidstnævnte film møder vi ham som rumvæsnet Allan, der helt uden tøj og situationsfornemmelse dumper lige ned i en gymnasiefest. Hvis du har set ham før, er det måske i Trendhims reklamefilm EVERYTHING MEN WEAR BUT CLOTHES, hvor han kun er iført accessories, som er det den danske virksomhed sælger.

Nå, men hvem er danmarks nye stjerne så?

Det kigger vi nærmere på her i artiklen, hvor vi fokuserer på rollen i “Jomfruer fra Rummet”, og du får desuden 9 skarpe svar fra manden selv om god stil.

Tobias Stelzner

Foto: Nordisk Film

Det er okay at være jomfru

Den nye film “Jomfruer fra Rummet” adskiller sig fra andre danske ungdomsfilm med sit skøre og nærmest amerikanske science-fiction udtryk.

Det hele starter med, at Tobias i rollen som rumvæsnet Allan pludselig dumper ned fra himlen og lander midt i en gymnasiefest. Så er vi ligesom i gang.

Men hvorfor er Allan overhovedet kommet til Jorden?

Han vil overtage planeten ved at forplante sig med så mange som overhovedet muligt. Det lyder jo nærmest som enhver teenage-knægt, og det er lige præcis omdrejningspunktet, for gymnasietiden er en spændende tid, hvor man gerne vil nå det hele. Her sætter filmen fokus på, at det hele ikke behøver at gå så hurtigt, og at det er okay at være jomfru. Vente på den rigtige og ikke have så travlt.

Derfor er det også en personlig fortælling for Tobias, for hvis det var muligt, ville han ønske, at han kunne gå tilbage til sin egen gymnasietid med det meget roligere mindset, som han har nu. For ligesom filmen portrætterer, så kan gymnasietiden være fyldt med forventningspres på alle fronter, og det er slet ikke nødvendigt.

Tag det stille og roligt, vi skal nok nå det hele.

Tobias Maj Stelzner

Bybarnet er flyttet på landet

Selvom Tobias er skuespiller og model og mange af hans jobs kræver, at han er i København, så bor han i hus på Djursland på en stor grund sammen med sin kæreste, der er designer.

Tobias er nemlig faldet til ro, og hans mindset er slet ikke det samme som i gymnasietiden med forventningspres og stress og jag. Han nyder roen og pladsen, og selvom både han selv og kæresten er bybørn, nyder de at kunne koble helt af langt væk fra natklubber og kilometerlange køer til bageren.

Før Tobias flyttede væk fra byen, plejede han at tage i sommerhus, når han skulle fokusere og læse eksempelvis manus igennem.

“Jeg ønskede at skabe den følelse, som jeg fik i sommerhuset i hverdagen, og derfor flyttede jeg fra byen”, siger Tobias.

Ved siden af sit skuespil er Tobias fast model for Trendhim, og han nyder, at turen til hovedkontoret i Horsens, hvor det meste content bliver produceret, er kortere end hvis han var bosat i Købehavn. Det er for ham den perfekte balance at have sin base på Djursland og så nyde København i de dage, hvor han er der i forbindelse med sit skuespilsarbejde.

Det er det bedste fra begge verdener.

Tobias Stelzner

9 hurtige spørgsmål til Tobias Maj Stelzner

Næste rejseplan?

“Kærestetur til Paris til foråret”.

Hvilke steder besøgte du sidst, du var i byen i Aarhus?

“Den Sidste og Heidis”.

Hvilke steder besøgte du sidst, du var i byen i København?

“Hvis jeg siger, hvor jeg har været, så lyder jeg virkelig som en type. Museo… Det er ikke et sted, som jeg foretrækker at være, da jeg faktisk synes, at det var lidt for overgearet”.

Hvad klassificerer du som god stil?

“Tøjmæsssigt er det det, som man føler sig allermest tilpas i. Det som der føles rart og afslappet, det kan jeg godt lide. Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg er glad for skovmandsskjorter og lidt oversized jeans. Ting der er behagelige og tidsløse”.

Hvis der er noget fra din garderobe, som man ikke må tage fra dig, hvad er det så?

“Skovmandsskjorter”.

Hvilket accessory bærer du altid?

“Ørering. Altid ørering. Min farfar var gammel sømand og han havde altid ørering i. Derfor har jeg altid gerne villet have det og hoppede med på vognen, da det blev populært”.

Den værste modetendens, du kan komme i tanke om?

“Nu skal jeg tænke mig om, men for mig er der en tidsperiode der var fuldstændig elendig modemæssigt. 80’erne og 90’erne var fantastiske. 70’erne var fantastiske. Men 00’erne med G-star, Reebok-sko og de der voksfrisurer. Den periode må for guds skyld aldrig komme igen. Aldrig”.

Hvilken stil synes du er fedest og er der nogen, der rammer den?

“Jeg kan jo godt lide den her lidt Grunge-stil. Jeg kan godt lide, når det er slidt på den fede måde. Det tøj, de har på i serien Yellowstone. Kevin Costner i Yellowstone. Det kan du skrive på. Den her Western-stil synes jeg også er fed”.

Et accessory som du er ked, at du ikke har længere?

“En ring. Min farfars ring. Han er død i dag, og han var et menneske med meget integritet. Ringen trillede simpelthen bare af, og så kunne jeg se, at den synkede ned på bunden af havet. Jeg har åbenbart for tynde fingre”.

Tobias Stelzner

Foto: Nordisk Film