Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Kan du huske dengang et digitalur ikke var en smartphone til armen?

Nu kan du genoplive den fede nostalgi, for Tissot har lige lanceret det nye PRX Digital, der sammensmelter det tidløse design fra deres klassiske model PRX med vilde 70´er-vibes fra deres digitalure fra 70’erne og 80’erne.

Resultatet er Tissot PRX Digital, og det kigger vi nærmere på her i artiklen. Først får du lige en video til at få dig i den helt rigtige retro-stemning.

SE MERE HOS TISSOT

Fremtiden i bakspejlet

Det nye Tissot PRX Digital findes i størrelserne 35 mm. og 40 mm., så der er noget til forskellige størrelser håndled, og her kan du så springe på guld-varianten eller stål-modellen, der også byder på et valg af sort eller sølv til skiven.

Det er smag og behag, men lige meget, hvilken model, der kilder de rigtige steder, får du et sprødt design, som oser af nostalgi.

Uret er nemlig forsynet med et digitalt display, mens du også får et schweizisk quartz-urværk. Yessir, det er præcis, som de første digitalure fra 1970′ erne, og det betyder samtidig, at du får digital snedighed med timer, alarm, stopur og to tidszoner med på armen. Uden at blive bombarderet med smartwatch-notifikationer med en endeløs strøm af ligegyldigheder.

Her kan du være fri for den slags forstyrrelser, mens du alligevel har et fedt digitalur på armen. Vi er jo i forvejen online det meste af dagen, og dit ur behøver vel ikke forstyrre dig.

Det er ret lækkert, at du kan krydre armen med blæret digital stil, og selvom uret er spritnyt, er det læsset med den bedste DNA fra fortiden.

SE MERE HOS TISSOT

Tissot PRX Digital

God stil og godt håndværk

Lige meget, om du har et analogt ur eller et digitalt et af slagsen, så er selve fundamentet for et godt ur, at det er banket ordentligt sammen af materialer, der kan holde til et turbulent liv på armen.

Her er Tissot PRX Digital forsynet med en urkasse af poleret stål, der så enten er holdt helt bar eller har fået et lag guld ved hjælp af en PVD vakuumbelægningsproces, der giver en ekstremt holdbar belægning. Her hjælper det så også på holdbarheden, at der er safirglas til at beskytte displayet, og uret er således godkendt til at klare det enorme pres, der hærger hele 100 meter under havets overflade.

Ja, hvis du er frisk på eventyr, kan uret altså sagtens holde til at komme med.

Her er der også styr på tiden med et schweizisk Calibre DGT-2040 quartz-urværk, der både er præcist og energibesparende, for der er helt op til fire års strøm på batteriet.

Så er spørgsmålet bare, om det er stål eller guld, der vækker de rigtige retro-følelser for dig, men begge modeller gør det altså godt.

SE MERE HOS TISSOT

Tissot PRX Digital


Se andre seje sager om: ,