Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Bæredygtighed er virkelig i fokus i disse dage, men hvor miljøvenligt er dit tøj egentlig, når det kommer til stykket?

Det kan være svært at finde ud af, men sådan er det ikke med tøjet fra danske Superstainable. De har nemlig lige lanceret en outdoor-kollektion, der har opnået de højeste certificeringer for økologi og genanvendelse, så du kan være helt sikker på, at tøjet er så miljøvenligt som overhovedet muligt.

Ja, det er bare god stil, og så hjælper det selvfølgelig også, at selve tøjet ser knivskarpt ud og er mega komfortabelt til dine eventyr i naturen.

Her i artiklen kigger vi nærmere på den nye kollektion.

Superstainable

Gennemsigtighed er vejen frem

Som forbrugere får vi kastet en masse lovprisninger i ansigtet hver evig eneste dag. Her er du sikkert stødt på udtryk som CO2-neutral, bæredygtig, klimavenlig eller miljøvenlig, men hvordan kan du som forbruger være sikker på, at virksomhederne ikke bare kommer med tomme miljøpåstande om, hvor grønne deres produkter er?

Det kan du ved hjælp af certificeringer, hvor uvildige instanser sørger for, at produkterne overholder en række strenge krav.

Hos Superstainable kan de prale af certificeringer indenfor de højeste standarder.

Alle deres genanvendte varer er for eksempel certificeret GRS (Global Recycled Standard), mens deres økologiske varer er certificeret GOTS (Global Organic Textile Standard). Ja, det lyder måske lidt langhåret, men det er kvalitetsstempler for, at der er pillet på samtlige parametre for at opnå den højest mulige miljøvenlighed, hvor det er muligt at spore produkterne gennem værdikæden.

Smid så lige en gennemsigtig forsyningskæde oveni hatten, så du for eksempel kan bruge deres Transparenthedskort til at få det fulde overblik over, hvor deres Elburg og Wavecrest jakker kommer fra.

Ja, så er resultatet en outdoor-kollektion, du kan bære med god samvittighed.

SE UDVALGET HOS SUPERSTAINABLE HER

Danske Superstainable laver hårdført tøj, du kan bære med god samvittighed

Gennemført tøj til udelivet

Uanset om du betragter den miljøvenlige tilgang som det helt afgørende element eller bare en god bonus, så er tøjet fra Superstainable skabt til at levere en høj kvalitet med gennemtænkte detaljer til at give dig de bedste betingelser for at komme ud i naturen i mange år fremover.

Der findes jo som bekendt ikke dårligt vejr, kun dårlig påklædning.

Her får du beklædning fra øverste skuffe med materialer som genbrugt polyester, Merinould og organisk bomuld, og der er alt fra t-shirts og midlayers til tasker og huer. Selvfølgelig både til mænd og kvinder. Det hele er optimeret til udelivet, for du kan jo snakke nok så meget om bæredygtighed, men når alt kommer til alt, så skal tøjet også kunne præstere.

Her er der så en ekstra bonus til de mere ekstreme ture. Deres Elburg og Wavecrest jakker har et indbygget Recco Outdoor Rescue redningssystem, som betyder, at Reccos helikoptere kan finde dig, hvis du kommer i problemer på dine vandreture i bjergene eller ved kysten. Hellere være på den sikre side.

Hvis du i øvrigt er nysgerrig efter at bore mere ned i hele virvaret med bæredygtighed – for det er virkelig en speget sag – så forklarer Claus Rasmussen, der er CEO og Founder i Superstainable, det faktisk meget godt i videoen herunder.