Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Hvis du har været professionel soldat, har du sikkert også krydset klinger med det hårdføre grej fra Wiley X. Den amerikanske virksomhed er nemlig specialister i at levere beskyttelsesudstyr til dem, der beskytter vores frihed, og nu rykker de sortimentet ud til den brede befolkning.

Det betyder, at du kan få grej, der allerede har bevist sit værd på slagmarken, og det er virkelig fedt.

Her på redaktionen er vi vilde med solbrillerne fra Wiley X, og dem kigger vi nærmere på her i artiklen. Du får først lige en video af historien bag Wiley X. Det er et pænt blæret foretagende.

SE MERE HOS WILEY X

Fra slagmarken til hverdagskrigerne

Det er klart, at der er strenge krav til udstyret, når du bevæger dig rundt i frontlinjen som soldat. Dit liv afhænger jo af det.

Og her har Wiley X allerede vist hvad de kan med alt fra handsker til solbriller. Netop solbrillerne fokuserer vi på her i artiklen, for hele Mandesager-redaktionen render rundt med deres solbriller, og det er virkelig kram.

Der er nærmere bestemt tale om modellen WX ALFA, som er en del af den spritnye kollektion fra Wiley X, og solbrillerne er desuden udstyret med de specielle CAPTIVATE™-linser, der virkelig får alting til at stå knivskarpt.

Jeg er vildt imponeret over kvaliteten. Allerede når du hiver solbrillerne ud af det medfølgende etui, mærker du med det samme, at det her er seriøst håndværk, der kan holde til masser af tæsk. Så kan det da godt være, at dit liv ikke afhænger af dit grej, men når solbrillerne er designet til effektivt at stoppe fragmenter i kampens hede, så er det alligevel noget af et kvalitetsstempel. Og det er ikke bare salgsgas, at solbrillerne er pansrede. Det er de, og derfor elsker soldaterne dem også.

SE MERE HOS WILEY X

Wiley X

Så er det da meget muligt, at du nok ikke kommer under heftig beskydning, når du spankulerer nedad strøget, men derfor er det jo stadig fedt, at dine solbriller er ekstra holdbare.

Det betyder nemlig, at solbrillerne ikke bare sådan lige går i stykker, og det er da en egenskab, der holder 100 både på og udenfor slagmarken.

Så er der selve designet. Ja, et par solbriller er både praktisk værktøj og en del af din stil, og jeg synes virkelig, Wiley X har gjort et godt stykke arbejde med WX ALFA. Den avancerede teknologi er klemt ind i et par designersolbriller, der ser pokkers skarpe ud. De er virkelig lækre.

Og praktiske. Du ser simpelthen tydeligere, når du har deres solbriller på, og det skyldes de specielle CAPTIVATE™-linser, som vi kigger nærmere på i næste afsnit.

SE MERE HOS WILEY X

Wiley X

CAPTIVATE™ – højteknologiske linser

Jeg har egentlig aldrig tænkt over, at der er den store forskel, når det kommer til solbriller. De skal jo bare blokere lidt for solen.

Men det er der, og det blev soleklart for mig, da jeg tog mine WX ALFA på allerede første gang. Er du gal, der er kæmpe forskel. Min kone ville endda prøve dem på en af vores cykelture med ungerne, og hun blev faktisk imponeret.

“De er meget bedre end mine egne solbriller,” sagde hun.

Jeg fik dem så selvfølgelig tilbage igen – både fordi jeg bad om det, men også fordi der ikke er et stort modehus-logo på stellet, som hun vist går mere op i end de praktiske egenskaber.

Nå, men tilbage til fokus.

CAPTIVATE™-teknologien fungerer ved at udligne det synlige lysspektrum, så lyset bliver fordelt mere jævnt i øjet. Dermed holdes de fleste farver neutrale, mens de fremhæver grønne farver og reducerer genskær fra reflekterende overflader og sikrer en høj kontrast.

SE MERE HOS WILEY X

Ja, det bliver hurtigt lidt teknisk, men helt lavpraktisk, så betyder det bare, at du får et meget skarpere syn. Jeg bruger dem nærmest hver gang jeg bevæger mig udenfor. Ja, også på de overskyede dage, og jeg tager dem heller ikke af, når jeg for eksempel går ind i en butik. Jeg kan nemlig sagtens se selv i mørke omgivelser.

Og så er der alle de situationer, hvor solbrillerne fungerer som et fedt værktøj.

Når jeg rykker på fisketur med mine to knægte, sørger WX ALFA for at minimere reflektioner, og på dybt vand kan du faktisk sagtens se fiskene, hvis vandet altså er klart nok. Også når jeg kører i bil. Selv når solen står lavt, så er der godt udsyn. Det har jeg aldrig prøvet med et par solbriller før.

Faktisk har jeg aldrig prøvet at have et par solbriller, der føles så robuste og virkelig hjælper mit syn som de her fra Wiley X. Og selvom Wiley X ikke er et modehus, så har de altså formået at kombinere fremragende egenskaber med et lækkert design. Udover WX ALFA, så laver de faktisk også en lang række solbriller – både til mænd og kvinder – der virkelig oser af god stil.

Og så er det da bare fedt at vide, at det er proffernes foretrukne værktøj. Hey, hvis det er godt nok til soldaterne, så er det også mere end godt nok til mig.

Wiley X


Se andre seje sager om: