Denne artikel indeholder sponsorerede links

Skal du finde ud af, hvornår du skal have shorts på? Og hvornår du ikke skal have shorts på? Vi giver dig en kort oversigt til, hvad du skal gøre – og ikke gøre – omkring shorts til mænd. Vær især opmærksom på hvor afslappet du vil klæde dig. Det og meget mere her.

Skal jeg – eller skal jeg ikke – tage shorts på?

Det kan være sin opgave at vælge et par shorts til herrer. Det kan i lige så høj grad være svært at vide, hvordan du bærer dem med stil. Vi giver dig nogle do’s and don’ts til, når du skal have shorts på.

Do’s – husk på disse tips

– Find din figur

En af de første ting du skal gøre, når du skal finde nogle shorts, er at forstå din figur. Har du for eksempel lange smalle ben, er det bedst at finde et par shorts, der er smalle/har slim cut. De smalle shorts skal helst gå til lidt over dit knæ. Er du derimod lidt bredere eller mere buttet anlagt, foreslår vi, at du tager shorts på, der ikke får dig til at se mindre ud. Det er blandt andet korte shorts, der ikke er så smalle eller tæt på din krop. Hvis dine shorts er for smalle, kommer dine ben til at se meget sammenklemte ud.

– Find shorts der giver dig et afslappet og selvsikkert look

Du skal vælge et par shorts, som du føler dig afslappet, tilpas og selvsikker i. Det er langt hen ad vejen en personlig smagssag, hvilke shorts du vælger. Mange vil vælge de klassiske shorts med et mønster som striber, skaktern eller ensfarvede. Her tænker vi på farver som beige, denim eller sågar et sailer-look. Valget af shorts kommer også meget an på dit fodtøj. Så vælg noget fodtøj der matcher dine shorts.

– Shorts skal være til afslappede og uformelle begivenheder

Når du endelig tager dine shorts på, er det formentlig, fordi du skal til en havefest. Det er ved sådan en lejlighed godt ikke at virke alt for lad, ligeglad eller se ugidelig ud. Det dårlige eksempel i sådan et tilfælde er cargo shorts, T-shirt og klipklapper. Det vil få dig til at ligne en ung knægt. Det gode eksempel er et par gode madras shorts samt en poloshirt og et par sejlersko. Det er en sikker vinder!

– Tag diskret farvet undertøj på,

Du vil ofte vælge de underbukser, du føler, passer bedst til dine shorts, men det kan hurtigt også blive dem, der har en meget markant farve. Den markante farve vil hurtigt blive lagt mærke til, fordi du har generelt mindre tøj på, når vejret er varmere. Prøv i stedet at tage shorts på med afdæmpede farver, såsom hudfarve eller lysegrå.

Don’ts – undgå dette i shorts

– Shorts går ikke sammen med en blazer

– Sokkerne skal ikke være for synlige, da de vil tage al opmærksomheden fra dine shorts. Tag da et par neddæmpede sokker eller ankelsokker på.

– Skal du have shorts på, på kontoret, skal det være, hvis I er indforstået med det på kontoret.

– Undgå helst hvide eller meget lyse shorts med lommer. Syningen fra lommerne vil i stort set alle tilfælde komme til syne. Det ser ikke særlig godt ud.

– Tag ikke sportsshorts, cykelshorts eller lignende på, hvis du ikke skal dyrke sport.

En sidste ting om shorts er: Der er ingen tvang, når det gælder shorts. Så du skal ikke tvinge dig selv til at tage shorts på. Det er i mange henseender stadig mere velset at tage et par afslappede lange bukser på end dine shorts. Selv på stranden kan du tage et par løse bukser på. Det kan i mange tilfælde være mere luftigt for benene, når du tager et par linned bukser på end et par shorts.

Kom ned i din lokal Tøjeksperten butik og prøv et par shorts

Hvis du har lyst til at prøve de forskellige typer af shorts og samtidig få gode råd med på vejen omkring farver og pasform – så besøg din nærmeste Tøjeksperten butik for god service og skarp ekspertviden om shorts.