Dette indhold er sponsoreret

Cannabis i sin naturlige forstand er en kontroversiel plante, der stadig er ulovlig i mange lande inklusiv Danmark. Det er den primært på grund af stoffet THC i planten, der har en euforiserende virkning, hvis man ryger eller indtager det. Af samme årsag har cannabis ofte været forbundet med rockere, underverdenen og kriminalitet. Men mange eksperter har i lang tid peget på, at hampplanten, som cannabisplanten kaldes på dansk, har flere positive sundhedsmæssige egenskaber. Her siges planten blandt andet at være rig på indhold af vitaminer samt at være smertelindrende. I hvilken udstrækning man bør tillade medicinsk cannabis har altså altid været en diskussion. Men via forskellige innovative metoder kan man i dag få flere forskellige produkter baseret på planten, der ikke er ulovlige og ikke har en euforiserende virkning. Her er tre produkter lavet på cannabis, du ikke kender. 

Cannabis-olie

På sider som blandt andet https://nordicoil.dk/ kan man købe cannabis-olie med forskellige positive sundhedsmæssige effekter. Olien er lavet på en del af cannabisplanten, der forkortes CBD. I modsætning til THC, der også er en fremtrædende del af planten, så er CBD ikke euforiserende. Via CBD-olier kan man altså fremstille forskellige cannabis-produkter og få gavn af de sundhedsmæssige fordele af planten, uden at det er ulovligt. 

Cannabis-øl

En anden ting, du måske ikke regnede med, du kunne få i cannabis-version er øl. Flere bryggerier verden over har eksperimenteret med at brygge på hamp. Et bryggeri, der blandt andet har gjort det herhjemme er Hjort Craft Beer fra Aalborg. Her har de brygget en øl på blandt andet hamp, der hedder Shaman. Øllen ligger på en alkoholprocent på 5,0% og er lavet i samarbejde med Danish Hemp Production. Hampen siges at give en stærk aromatisk duft, der henleder sanserne på gran og citrustræer. Sådan en øl, har du nok ikke serveret for vennerne før. 

Cannabis-vin

Tro det eller ej, men man kan faktisk også få vin lavet på cannabis. Igennem den ovennævnte metode med CBD-ekstraktet fra planten, så har spanske CannaWine fremstillet en vin, der er lavet på CBD. Flasken er på 500ml og 14,5% alkohol. Ifølge hjemmesiden serveres den bedst afkølet til en forret eller en dessert, og den skal efter sigende have lov til at stå i et par minutter for at lade den kraftige aroma dampe af. Endnu et genialt bud til julefrokosten eller fødselsdagen, hvis du ønsker at tage fusen på dine gæster en smule.