Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Det er fedt at rejse. Nogle vil faktisk mene at rejse er at leve. I hvert fald H.C. Andersen.

Og siden 2009 har den norske virksomhed Db – tidligere kendt som Douchebags – lavet virkelig lækkert grej til at slæbe alt dit grej med på farten.

Nu sørger de så også for, at du møder omverdenen med god samvittighed, for i fællesskab med den franske fotograf og rejseblogger Benjamin Ortega har de netop lanceret en kollektion af rejsetasker med fokus på bæredygtig produktion. Det er ret lækkert, og som en ekstra bonus, sparer du 10% på kollektionen med rabatkoden SAVE10 LIGE HER.

Den kigger vi nærmere på her i artiklen, men først får Benjamin Ortega lige lov til at forklare lidt om filosofien bag med “The Do better project”.

SE MERE HOS DB

Tasker der holder til tæskene på eventyrene

Den nye kollektion er faktisk tredje og sidste del af samarbejdet mellem Db og Benjamin Ortega, og den bygger videre på de fremragende dyder.

Det betyder, at du får ekstremt holdbart grej, der ikke går i stykker undervejs på dine rejser.

Kollektionen går under navnet Bennified 3.0 Collection – Benjamin Ortega har jo brugt sine erfaringer fra utallige rejser til at optimere taskerne – og den består af fire tasker med hver deres specifikke formål.

Fælles for det hele er, at der i produktionen er udledt 30% mindre CO2 end hidtil fra Db, mens de i stor stil har benyttet sig af genbrugte materialer. Resultatet er funktionelle tasker, der ikke belaster miljøet mere end højest nødvendigt, og i næste afsnit kigger vi nærmere på taskerne.

SE MERE HOS DB

Db x Benjamin Ortega

De fire nye tasker i Bennified 3.0 Collection består af rygsækken The Ramverk på 26 liter, rygsækken The Strøm på 30 liter, kameratasken The Ramverk M og weekendtasken The Æra på 40 liter.

Og det er virkelig kram – både til rejserne, men også i hverdagen.

Her er de to rygsække snedigt stykket sammen med detaljer, som Benjamin Ortega har været med til at udvikle baseret på hans omfattende rejse-erfaring. Det betyder, at begge tasker for eksempel kan åbnes helt til hovedrummet, så du let og elegant får både overblik og nem adgang til dine sager, mens de har en solid opbygning, der sørger for at beskytte det hele.

Det er jo ret vigtigt med beskyttelse, når du er helt ude på Lars Tyndskids mark.

Så er der den pokkers praktiske weekendtaske, der både kan transporteres på ryggen eller i hånden, og den er egentlig perfekt til træningstøjet eller alt dit habengut på ferien. Med 40 liters opbevaring er der i hvert fald masser af plads, og her får du desuden Db´s specielle rib cage bottom til at beskytte indholdet, når du smider den på jorden.

Rosinen i pølseenden er en kamerataske specialudviklet til at huse dit dyre kamera, fire 8mm objektiver, powerbanks, SSD-lagring, kabler og meget mere. Det er god lir, hvis du elsker at tage billeder på farten.

Med Bennified 3.0 Collection er du altså pænt godt dækket ind med opbevaring på turene.

SE MERE HOS DB

Db x Benjamin Ortega

Gør det lige lidt bedre

Ja, vi kan alle gøre det lidt bedre. Og det er hele omdrejningspunktet for samarbejdet mellem Db og Benjamin Ortega.

Faktisk er Benjamin Ortegas mantra: “To always leave the place better than I found it.”

Det er da en fed filosofi, og i netop dette samarbejde er det helt konkret, at vi alle kan blive lidt bedre til at passe på planeten. I tråd med dette får du rejsetasker, der er så stærke, at de kan holde til et helt liv på farten, og det er lige præcis bæredygtigt, for den ultimative bæredygtighed er jo holdbarhed, så du ikke skal ud og investere i nyt grej hele tiden.

Her får du et tidløst design, der virkelig ser skarpt ud, mens det også forkæler dig med gennemtænkte detaljer.

Så er det så også vigtigt lige at huske, at du kun skal købe en ny taske, hvis du virkelig har brug for den. Og hvis du vil have en ny taske, så sørg for, at din gamle bliver genanvendt.

SE MERE HOS DB

Db x Benjamin Ortega