Det ses, at flere og flere mænd får overtalt deres partner til at få en “man cave”, som er et helt værelse dedikeret alene til til mandehørm. Ifølge Boligninja er det efterhånden heller ikke unormalt, at der ind imellem bliver tilføjet et værelse ekstra til boligsøgningen for at indfri ønsker som dette.

Også IKEA er hoppet med på bølgen. De har indrettet sit svar på en man cave i butikken i Sydney – et opholdsrum med videospil, bordfodbold og hotdogs, som mændene kan benytte sig af, mens kvinderne shopper.

Hvorfor en “man cave”?

Flere undersøgelser peger på, at det typisk er kvinden, der dominerer boligindretningen, og at det er derfor at herreværelset – nu også kendt under navnet “man cave” – er blevet “in” igen.

Idéen med en man cave er, at du indretter et værelse i huset til mandehørm – som kan dyrkes alene eller sammen med gutterne. Et rum, der er dit alene. Hvor du kan gøre lige hvad du vil, og som du kan indrette ligesom du vil – f.eks. med Xboxen stående fremme, med en stor plakat med dit yndlings fodboldhold på væggen, din medaljesamling og de store højtalere, som din partner måske synes er for grimme til at have i stuen.

Hvordan indretter du din man cave?

En “man cave” er ifølge Boligninja ofte det eneste rum inde i huset, som manden får lov at indrette helt uden sin partners indblanding, og det skal selvfølgelig udnyttes. Elsker du FIFA, er det her stedet, hvor du kan sætte din playstation op uden krav om at skulle pakke den væk, når du ikke sidder og spiller.  Har du altid drømt om at få et fodboldbord, en dartskive eller et pokerbord, så kan du gøre den drøm til virkelighed i din man cave. Er du glad for gin eller whiskey, kan du finde et råt barskab, hvor du kan stille alle dine flasker til udstilling og have whiskey-smagning med gutterne. Du kan også lave din egen hjemmebiograf, hvor du kan sidde og se fodbold eller se det nye afsnit af din yndlingsserie.