Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

I Jægerkorpset betyder det rette tøj forskellen på liv eller død, så de hårde gutter kender vigtigheden af at være ordentligt klædt på. Den erfaring kaster den tidligere Jægersoldat Anders Lorentzen efter sit tøjmærke LOOW, der siden 2015 har produceret topkvalitet, som både fungerer i barske miljøer og i hverdagens rutiner.

Jeg bruger selv en T-shirt fra LOOW lavet af det fineste Merinould, og det er vildt hvor behagelig den er at have på. Så gør det jo heller ikke noget, at designet sidder lige i skabet.

Her i artiklen kigger jeg nærmere på LOOW, og vi starter lige med en video, der viser, hvad det hele går ud på.

Hemmeligheden er Merinould

Det hele starter med de rigtige materialer. Og nu tænker du sikkert, at Merinould klør ad helvede til. Det er jo uld. Men lad mig lige stoppe dig der.

Merinould kommer fra Merinofåret, og i forhold til almindelig uld, er det meget blødere og tyndere. Og det kan tydeligt mærkes. Jeg er virkelig imponeret over, hvor blød og behagelig T-shirten fra LOOW føles, og så er der alle de ekstra egenskaber ved den fine uld.

Det er for eksempel temperaturregulerende og ekstremt effektivt til at absorbere væske. Derfor er en T-shirt af Merinould en stærk makker, fordi den holder dig varm, når det er køligt, og den sørger desuden for, at du ikke sveder, når det er varmt. Ja, Merinould er ikke bare sådan en vinter-ting, for det fungerer ganske glimrende om sommeren. Jeg går selv i T-shirt hver evig eneste dag, og her lammetæver LOOW de almindelige T-shirts af bomuld, som de fleste af os render rundt i.

Så er der den ekstra bonus, at LOOW selv udvikler deres metervarer i samarbejde med producenten i Ikast, så det hele holdes lokalt. Det er fedt.

LOOW

Høj kvalitet til lave priser

Når nu Merinould er så godt et materiale, er det selvfølgelig også dyrere end almindeligt bomuld. Hos LOOW holder de dog priserne nede ved at skære butiksleddet fra og selv stå for salget. Så er der jo ingen fordyrende mellemled, og når du handler direkte med LOOW får du god service og en dedikation, som du ikke finder hos en mellemhandler.

Der er også masser af varer at vælge imellem. I deres shop finder du både letvægts Merino T-shirts og Superfine Merino T-shirts, som fås i flere farver med korte eller lange ærmer og forskellige halsudskæringer. Der er også underbukser og sokker, mens deres halsedisse er ret genial her til vinter, fordi den kan fungere som hue, pandebånd eller et halsrør.

Du kan selv tjekke deres udvalg LIGE HER

Men pas på. Når først du har prøvet Merinould, går du ikke tilbage til bomuld.

LOOW