Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Bæredygtighed, genbrug, miljøbevidsthed. Det er ord, vi alle skal begynde at interessere os mere for, hvis vores planet skal have det godt fremover.

Nu går Helly Hansen aktivt ind i kampen med deres nye “Mono-Material” kollektion. Her er der fuld fokus på at genbruge tekstiler, så der er så lidt spild som muligt, og det er en fed tankegang, vi gerne vil støtte op om.

Her i artiklen kigger vi nærmere på de nye produkter fra Helly Hansen.

Ét enkelt materiale gør det lettere at genbruge

Som navnet også antyder, er “Mono-Material” fremstillet af ét enkelt materiale. På billedet ovenover ser du den nye “Mono-Material” Insulator Jakke fra Helly Hansen, og den er udelukkende lavet af Polyester. Jakken er også PFC-fri og har dobbeltvævede sømfrie kanaler, så den er let og behagelig at have på i de kolde måneder.

Helly Hansen har udviklet en teknologi der gør det muligt ikke at bruge flere forskellige materialer, mens jakken alligevel giver god isolering og er både åndbar og meget holdbar.

Hvorfor er det så vigtigt, tænker du?

Ved at bruge ét enkelt materiale er jakken meget lettere at genbruge i et cirkulært system til produktion af nye beklædningsgenstande.

”Fremtiden for tekstil- og outdoor er cirkulær, og vi er forpligtede til løbende at udforske nye teknologier og design for at skabe en mere bærdygtig fremtid. Denne sæson tager vi et stort skridt i den rigtige retning med lanceringen af den miljøbevidste og 100% genanvendelige ”Mono-Material” kollektion”, siger Kristoffer Ulriksen, Category Managing Director fra Helly Hansen.

Det er en ret fed tankegang. Du skal jo have tøj på kroppen, og på den her måde belaster du ikke planeten mere end højest nødvendigt. Og hvis du er en rigtig udendørsmand gælder det vel om at passe på det miljø, du er så glad for at bevæge dig rundt i.

Herunder ser du flere nye produkter fra Helly Hansen.

Helly Hansen går all in på at redde planeten

På billedet ovenover ser du klassikeren Rigging 3-1 Coat, der har fået et opdateret camo-design. Det ser ret skarpt ud til en tur i byjunglen eller den vilde natur

Jakken er 100% vandtæt, åndbar og vindtæt, hvilket må siges at være ret perfekte features til det danske vejr, og du får desuden en aftagelig inderjakke, som kan bruges separat, når vejret er til det. Det yderste lag er Helly Tech og inderjakken er med Primaloft isolering, så den holder dig varm og tør på de fugtige og kolde dage.

På billedet herunder ser du den nye 1877 Pile Jacket, som er en moderne retro-fortolkning af den originale fleece jakke. Den er fremstillet af 100% polyester, så du får en blød og super komfortabel jakke. Og med to sidelommer og en brystlomme med lynlås, er der også plads til din mobil og dine andre stumper.

Det var faktisk var Helly Hansen, som udviklede verdens første fiberpels jakke i 1960, og denne nye version nikker anerkendende til det originale design.

Helly Hansen går all in på at redde planeten

Du skal selvfølgelig også have noget varmt på fødderne, og herunder ser du den nye Montreal V2 støvle. Den er let, åndbar og bundsolid og er derfor en stabil makker til efterårets omskiftelige vejr.

Overdelen er lavet i nubuck og mesh, så støvlen holder dine fødder varme på de kolde dage udenfor, mens den ventilerer fusserne og sørger for, at de ikke brænder sammen, når du rykker indenfor.  Så er der også en kraftig sål med et stærkt fæste og god affjedring, der gør det til en særdeles behagelig støvle.

Helly Hansen går all in på at redde planeten

Det er nogle fede nyheder til aktive mænd, og du kan se meget mere hos Helly Hansen på linket herunder.


Se andre seje sager om: