Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Når du drager til havs, er det en skidt idé at gå ned på udstyret. Det ved de så udmærket hos Helly Hansen, der siden 1877 har klædt sømænd på i tøj, der kan beskytte dem mod elementerne.

Al den erfaring har de smidt i den nye Ægir Ocean Modular Smock Top jakke, som er udviklet i tæt samarbejde med den professionelle sejler Thomas Coville. I 2016 var han den første mand i verden til at sejle jorden rundt alene i sin trimaran, så han ved, hvad han taler om.

Her i artiklen kigger vi nærmere på den ekstremt hårdføre jakke.

Helly Hansen

Skræddersyet til sejlerens behov

Helly Hansens Ægir Ocean Modular Smock Top jakke er resultatet af den nyeste teknologi mikset med gennemtænkte detaljer.

Det betyder, at den er forsynet med HELLY TECH, der holder dig tør, mens den samtidig er åndbar. Den er designet med dobbeltåbning for optimal varmeregulering, mens de to YKK Aquaseal vandtætte lynlåse i tørdragtsklasse er strategisk placeret til at pumpe luft ind og ud. Det giver maksimal ventilation uden at du behøver at fjerne smock-toppen.

Til gengæld kan du hurtigt omdanne jakken, så den passer til forholdene.

I Ocean Racing skifter forholdene nemlig hurtigt, og her har de professionelle sejlere brug for multifunktionel beklædning.

Thomas Coville udfører for eksempel en stor del af arbejdet i det beskyttede cockpit, men udenfor møder han saltvandssprøjt og vindstyrke op til 50 knob. Det burde egentlig kræve tre separate smocktops, men Ægir Ocean Modular Smock Top har integreret alt i én og samme jakke, der minimerer behovet for flere beklædningsgenstande.

Endda uden at gå på kompromis med funktionalitet, ydelse og beskyttelse.

Helly Hansen

Jakken er hædret med fornem pris

De unikke kvaliteter i Helly Hansens Ægir Ocean Modular Smock Top jakke gør den til absolut topudstyr til seriøse sejlere

Derfor har den også vundet en German Design Award for “Excellent Product Design”, og det er virkelig et kvalitetsstempel.

“Med Ægir Ocean Modular Smock Top har vi lyttet til vores professionelle sejlere, og på baggrund af deres erfaring og indsigt har vi skabt en original og teknisk top, der er skræddersyet til behovene hos sejlere,” siger Øyvind Vedvik, Category Managing Director Sejlads fra Helly Hansen, og uddyber:

“Når toppen så også bliver anerkendt og belønnet med German Design Award er vores designteam naturligvis ekstra stolte af det produkt, de har været med til at designe.”

Det er ret sejt, at havets folk kan få endnu mere ud af turene med lækkert grej.


Se andre seje sager om: