Hvilken slags skjorte skal du have på til foråret og resten af året? Det kan Google meget vel have forudsagt. De har for nyligt offentliggjort deres statistik for de mest brugte søgeord sidste år. Vi giver dig de 3 mest søgte ord indenfor mode, hvor især førstepladsen er overraskende.

Det har i lang tid været ganske almindeligt at søge efter tøj og købe tøj på nettet. Dine søgeord viser, hvad du vil have, og hvad producenterne skal sælge. Google har en stor viden om din og andres interesse inden for tøj. De har altså en god idé om, hvad der er populært – og hvad vi går mest op i af tøj.  Især skjorten er en klassiker, både som gave og tøjdel. Den er formel og afslappet alt efter dit outfit. Den vil i særlig høj grad ændre udtryk, alt efter hvad moden dikterer. Skjorter kan samtidig også vise, hvilket humør du er i, hvilket sportshold du følger med –  eller ligefrem hvilken musik du lytter til.

Vi har listet de tre mest populære søgeord op, som amerikanerne har søgt på – og som du og modehusene skal kigge særligt efter. Vi begynder med nummer tre og fortsætter mod nummer et.

Det 3. mest søgte: 1990’erne

1990’erne er det tredje mest søgte ord indenfor mode. I 90’erne var det drengene med deres grydehår og en sølvring i det ene øre. Dertil kom en baseballskjorte og et par raiders bukser. Senere blev trompetbukser og farvede spravlede skjorter ind i festbillede. Vi tror på, at baseballskjorten med deres ikoniske stilrene striber kommer tilbage. Du skal altså holde særligt udkig efter denne form for skjorte.

Google giver dig sit bud på skjortemoden i 2019

Det 2. mest søgte: Grunge Style

Grunge style er faktisk også et 90’er fænomen, Curt Cobain og Nirvana fra Seattle satte grunge på den globale scene. Hertil kom skovmandsskjorten frem – særligt på grund af grunge-bølgen, hvor også Dr. Martins støvlerne var et kæmpe hit. Både støvlerne og de praktiske skjorter har også hittet siden, og skjorterne fås stadig i mange forskellige former og farver i denne sæson.

Google giver dig sit bud på skjortemoden i 2019

Det meste søgte: 1980’erne

80’erne er kendt som punkens tidsalder. De var symbolet på et opgør med det etablerede samfund, der kun nyttemaksimerede og gik i unødvendige krige. Punken er karakteriseret ved hullerne i bukserne, det mangefarvde, neon tøj samt nitter og sort tøj fyldte ungdomsværelserne.

Men der var også yuppierne (Young Urban Professionals), som gjorde op med hippierne i 60’erne og 70’erne. Her blev det moderne at være normal, kapitalistisk og et karrieremenneske. Mænd gik tilbage til jakkesættet – det såkaldte ’power suite’, der dog kunne have grafiske mønstre. Succes, magt og stil præger denne stil. Skjorterne du finder her er ensfarvede, med smalle striber og gerne lidt over-sized, så de kan smøres op om ærmerne.

Google giver dig sit bud på skjortemoden i 2019

Her ses Michael Douglas som karakteren, Gordon Gecko, i filmen Wall Street, hvor hans kendte citat lyder ”Greed is good” – grådighed er godt. Det var et ikonisk billede på en Yuppie i 80’ernes USA.

Følg skjortemoden inde på Tøjekspertens hjemmeside eller find din næste skjorte i din nærmeste herretøjsbutik.


Se andre seje sager om: , , ,