Garmin sidder i forvejen tungt på markedet for sportsure med GPS, og nu rykker de endnu mere fra resten af feltet med det nye Garmin fēnix 5X Plus Sapphire, for det er virkelig det ultimative ur til udendørsmanden med fede funktioner og skarp stil. Vi har haft mulighed for at rende rundt med uret på armen den sidste måned, og her følger nogle skarpe betragtniger.

Før du får vores indtryk, kan du tjekke videoen her der opridser de specielle funktioner.

Design der oser af hårdhed

Det hjælper ikke noget, hvis dit multisportsur ikke kan holde til dine eventyr, men du skal være skødesløs ud over det sædvanlige for at smadre et Garmin fēnix 5X Plus Sapphire. Det robuste design er nemlig bikset sammen med en urkrans og bagkasse af rustfrit stål, mens det ridsefaste og buede safirglas holder skrammerne væk. Og så er det bare sejt, at det hele er holdt i sort på både rem og urkasse, for det virker underspillet på den kølige måde.

Garmin fēnix 5X Plus Sapphire er det ultimative ur til udendørsmanden

Funktionerne gør hele forskellen

Du får alle de funktioner, du forventer – og lidt mere til. Og det er fedt, at alle de indsamlede data kan synkroniseres med Garmin Connect via Bluetooth til din smartphone, så du får det forkromede overblik over dine strabadser. Vi er især vilde med:

  • Den håndledsbaserede pulsteknologi, der både måler din puls og holder styr på iltmætningen i blodet via en Pulse Ox akklimatiseringssensor.
  • Det indbyggede farvekort, der fungerer helt fremragende og er mega nemt at bruge. TopoActive Europakortet har desuden Trendline ruteføring til at hjælpe dig med at finde og følge de bedste stier, når du for eksempel løber i skoven.
  • Du kan gemme op til 500 musiknumre på uret og afspille dem via et Bluetooth-headset. Så slipper du for at have mobilen med på tur.
  • Den nye Galileo-satellitmodtager opfanger hurtigt signalet, og med tre-akset kompas, gyroskop og trykhøjdemåler kan du nærmest ikke fare vild.
  • Med Garmin Pay kan du bruge uret til at betale i butikker med kontaktløs betaling. Stærkt, når du lige trænger til en snack efter løbeturen og ikke har taget pungen med.
  • Der er 20 dages batteritid i smartwatch-tilstand og 13 timer i GPS-tilstand, hvilket er mere end godkendt.

Garmin fēnix 5X Plus Sapphire er det ultimative ur til udendørsmanden

Hvem er uret til?

I princippet er Garmin fēnix 5X Plus Sapphire et fedt ur til alle. Designet er knivskarpt, og det klæder ethvert håndled. Men der hvor uret går fra stil til praktik rammer det sin kernebruger i det aktive segment. Hvis du løber, cykler eller bare generelt er den sporty type, er det her en fed wingman, der hjælper dig med snedige funktioner og går fra “bare” at være et ur til at være et pokkers nyttigt værktøj. Prisen er også i den høje ende for et sportsur med GPS, men du får, hvad du betaler for, og det er ikke så lidt. Det er ikke bare Garmins bedste af slagsen – det er markedsførende. Og du bliver 100% glad for din investering.