Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Det er fedt, når nogen tør sige tingene, som de er. Det vi alle egentlig tænker.

Det tør danske Dunville Apparel. I hvert fald når det kommer til tøj og modetendenser, for der er noget råddent i modeindustrien.

Hvorfor er det nu lige, at vi skal tilpasse os den hurtigt skiftende mode? Burde den ikke tilpasse sig til os?

Derfor har Dunville Apparel skabt The Everlasting Collection. Tøj, der aldrig bliver umoderne.

Her i artiklen kigger vi nærmere på det tidløse design og tankerne bag, og vi starter lige med en video, der skærer ind til benet af hele konceptet.

Fuck mode

Dunville Apparel er stiftet af Rasmus Dunvad, der ifølge ham selv aldrig har brudt sig om “Shopping”. Medmindre det handler om rumraketter eller rødvin. Han har heller aldrig forstået “mode”, fordi de samme mennesker, som bestemmer moden, åbenbart også ombestemmer sig så hurtigt, at de ikke kan nå at sælge deres tøj, før de har designet noget nyt.

Og hvorfor er der egentlig modemagasiner, influencere og modeeksperter, som skal fortælle alle os andre, hvad der lige er moderne for tiden?

Sådan tænker mange mænd sikkert, og derfor er de hoppet af mode-hamsterhjulet.

Det er lige præcis den tankegang, som gav Rasmus Dunvad inspirationen til The Everlasting Collection fra Dunville Apparel.

Her består sortimentet af jeans, chinos, t-shirts, sweatshirts, skjorter og bælter med inspiration af stilen, som har bevist sit værd siden 1950’erne. Og det er fed stil.

SE HELE UDVALGET HOS DUNVILLE APPAREL HER

Dunville Apparel giver fingeren til mode og laver tøj der holder for altid

Fuck overforbrug

Hey, hvis noget er moderne nu, må det jo på et tidspunkt blive umoderne. Sådan er logikken jo.

Det betyder også, at hvis du vil følge moden, så bliver du nødt til at udskifte dit tøj regelmæssigt for at følge med. Derfor er modebranchen den 2. mest forurenende industri på jorden, og det er noget forbandet svineri med alt det overforbrug, hvor brugbart tøj bare bliver smidt på lossepladsen.

Sådan er det ikke med Dunville Apparels The Everlasting Collection. Tøjet bliver aldrig umoderne, fordi det ikke er moderne. Det er klassisk stil der bare holder for evigt.

Derfor er kvaliteten også i top. Alt er bæredygtigt produceret i Norditalien, fordi de kan lave god kvalitet, og der er for eksempel brugt sytråd af genanvendt plastik fra havet. Det er god fornuft og god stil.

Så kan man mene, at det da er lidt frækt at give fingeren til den etablerede modeindustri. Gu er det så.

Men det gør Dunville Apparel, og det er mega fedt.

SE HELE UDVALGET HOS DUNVILLE APPAREL HER

Dunville Apparel giver fingeren til mode og laver tøj der holder for altid