Dette indhold er sponsoreret  

Accessories eller som mange også vil kalde det, tilbehør, har længe været en tabubelagt ting, når det kommer til mode til mænd. Accessories er ofte blevet associeret med kvinder og har en feminin vibe omkring sig. Dette behøver dog ikke være tilfældet, da accessories til mænd længe har været en ting, og nogle af de beklædningstyper, der anses som værende det mest mandige, er tilbehør. Det kan blandt andet være slipset, der i flere hundrede år har været det foretrukne tilbehør for mænd, specielt til specielle anledninger. 

Denne artikel vil beskrive og forsøge at afmystificere de forskellige typer accessories til mænd. Læs mere nedenfor. 

Accessories med formål 

Man kan med god vilje dele accessories til mænd op i to kategorier: 1. Tilbehør med et formål og 2. Dekorative tilbehør. Den første kategori, som det skal handle om lige nu er, de accessories med et formål. Her kan der være tale om uret, der udover at skulle signalere en masse forskellige ting og har en dekorativ funktion også skal hjælpe med at fortælle tid mv. Det kan også være skjorteholdere, hvis formål er at holde skjortens pasform til perfektion hele dagen. Det samme gælder bæltet, som udover at skulle passe til resten af outfittet også har den funktion, at skulle opretholde buksens position. Mange mener at brillen også er et accessorie, og hvis man opfatter det sådan, falder det også i denne kategori. 

På den måde har accessories ofte et formål, men i mange tilfælde tænker man dem ikke som accessories. 

Dekorative accessories 

Den anden form for accessories er dekorative. Disse accessories har ikke et formål som sådan udover at være dekorative og få outfittet til at stå ud. Det er ofte disse accessories, der er tabubelagte, og anses som værende for feminine og ikke mandig. Her er det vigtigt, at man ikke pålægger sig normen i samfundet, da når man tænker over det, giver det ingen mening at disse accessories ikke er for mænd. Der er tale om ringe, halskæder, armbånd og tørklæder. Ringe begynder at se mere og mere liv, når det kommer til mænd, og dette skyldes blandt andet at virksomheder som Tom Wood er begyndt at influere streetwear. Dette gør, at man som mand, nu begynder at må gå med smykker. Det gælder om at gøre hvad man har lyst til og ikke tænke på samfundets normer.